Siirry sisältöön
Tietoa tapahtumasta

Lämpimästi tervetuloa Pohjoismaiseen säätiökonferenssiin Helsingissä 25.–26.9.2025!

Konferenssin kunnianhimoinen tavoite on tuoda Pohjoismaiden säätiöyhteisö yhteen Helsingissä tavalla, joka synnyttää aitoja kohtaamisia, uusia ideoita ja konkreettisia yhteistyöpolkuja. Teemana on polarisaatio, jota tarkastelemme eri näkökulmista: kuinka siihen voi tarttua ja kuinka toimia yhdessä haastavina aikoina. Ohjelmassa käsitellään myös useita muita ajankohtaisia ja merkityksellisiä aiheita.

Monipuolinen ohjelma alkaa torstaina klo 11 ja päättyy perjantaina klo 13. Se sisältää kolme kaikille yhteistä sessiota sekä lähes 20 breakout-sessiota ja vierailuja, jotka säätiöt eri puolilta Pohjoismaita ovat suunnitelleet – ja tietenkin yhteisen illallisen iltaohjelmineen torstaina.

Tässä poimintoja ohjelmasta:


ENSIMMÄINEN PÄIVÄ käynnistyy keynote-puheenvuorolla, jonka pitää Pekka Haavisto, yksi Suomen kokeneimmista poliitikoista. Hänellä on pitkä historia niin kotimaan vaikuttamisessa kuin kansainvälisessä rauhantyössä.

Kuulemme myös kolme viestiä polarisaatiosta säätiöille: Dr. Jasmine Kelekay (apulaisprofessori, Howard University, USA) puhuu vähemmistöistä ja rasismista, Amos Wallgren (aktivisti ja väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto) käsittelee ilmasto- ja ekokriisiä, Oskar Rönnberg (tutkija, Helsingin yliopisto) tarkastelee köyhyyttä ja yhteiskunnallista eriarvoisuutta.

Taiteen roolia polarisaatiossa avaa ruotsalainen taiteilija Marcia Harvey Isaksson, ja päivän päättää tanskalainen tulevaisuusajattelija Nicklas Larsen, joka kysyy, ovatko pohjoismaiset hyvinvointivaltiot muuttumassa hyväntekeväisyysyhteiskunniksi.


TOISENA PÄIVÄNÄ syvennymme muun muassa median muuttuvaan rooliin suhteessa polarisaatioon, sananvapauteen ja demokratiaan. Puhujina ovat Laura Saarikoski (toimitusjohtaja, Helsingin Sanomain Säätiö), André Støylen (toimitusjohtaja, Amediastfitelse) ja Anu Partanen (toimittaja ja tietokirjailija).


BREAKOUT-SESSIOT JA KENTTÄVIERAILUT torstaina ja perjantaina tarjoavat mahdollisuuden tutustua toistemme käytäntöihin, rakentaa yhteistyötä ja keskustella vaikeista kysymyksistä yhdessä. Aiheet käsittelevät mm. ympäristöä, lapsia ja nuoria, taidekasvatusta, mediaa ja demokratiaa, säätiörahoituksen vaikutuksia ja rajat ylittävää tutkimusyhteistyötä. Monen session keskeinen kysymys on, mitä säätiöt voivat tehdä enemmän – yhdessä?


TILAA KOHTAAMISILLE: Yhteiseen ohjelmaan on jätetty aikaa kohdata kollegoita myös kahden kesken, lämpimässä ilmapiirissä.


P.S. Jos tulet kauempaa, meistä sinun kannattaa viettää vielä viikonloppukin Helsingissä.

 

► Lue lisää ohjelmasta

 Breakout-sessiot

► Keynote-puhujat

 Tarvitsetko majoitusta?

 Kysymyksiä ja vastauksia

 Ilmoittaudu mukaan!

Kuva: Jussi Hellsten