Siirry sisältöön
Puhujien esittely

Puhujat

 
Jussi Ahokas, valokuva.
Jussi Ahokas toimii BIOS-tutkimusryhmässä ekonomistina ja tekee väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistoon. Ahokas on yhteiskuntatieteiden maisteri (kansantaloustiede), ja on aiemmin toiminut tutkijana muun muassa Valtion talouden tutkimuskeskuksessa ja pääekonomina SOSTE:ssa. Hänen tutkimuskohteinaan ovat olleet muun muassa Suomen talouden rakenne sekä suomalainen talouspolitiikka.  

 
Eeva Houtbeckers, valokuva.
Eeva Houtbeckers on yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkija, Untame-kollektiivin toinen perustaja ja uuden tieteellisen aikakauslehden Degrowthin toimituskunnan perustajajäsen. Hän toimii erikoistutkijana Turun yliopistolla Postfossiilinen työ -hankkeessa, Vuonna 2016 hän väitteli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta yhteiskunnallisten mikroyrittäjien työstä. Vuosina 2017–2022 hän toimi tutkijatohtorina Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksella säätiörahoituksella. Tutkimus käsitteli etnografisesti työtä ja toimeentuloa kasvutalouden jälkeen Suomessa.  

 
Susi Nousiainen, valokuva.
Susi Nousiainen on inklusiivisuuden asiantuntija, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten välistä vuorovaikutusta, niin että jokaisella on mahdollisuus osallistua. Nousiainen on kirjallisuuden maisteri ja tekee Lapin yliopistossa inklusiivisuuden johtamisen väitöskirjaa, joka käsittelee ihmisten vuorovaikutuksesta inklusiivisuuteen liittyvissä konflikteissa. Nousiainen myös kouluttaa ja kirjoittaa aiheesta mm. kolumneja Kauppalehteen. 

 
Heikki Koponen, valokuva.
Heikki Koponen (Manager, Market Analysis and Sourcing, Fortum) on tuotantotalouden diplomi-insinööri, jonka intohimona on edistää hyvinvoivien luonnon ekosysteemien ja ihmiskunnan mahtumista samalle, yhteiselle planeetalle. Heikin ammatillisiin kiinnostuksiin lukeutuvat muun muassa vähäpäästöinen sähköntuotanto, energiavarastot ja vetytalous.

 
Heini Hult-Miekkavaara, valokuva.
Heini Hult-Miekkavaara (Helsingin yliopisto) työskentelee uraohjauksen asiantuntijana. Hän on myös yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusstrategian jalkauttamisen ohjausryhmän jäsen ja mukana Teachers for Sustainability -verkostossa. Heinillä on pitkä kokemus uravalmennuksesta ja urapalveluiden kehittämisestä Akavalaisissa ammattiliitoissa, ja etenkin tekkiläisten ja ykalaisten työurista. Viime vuosina hän on perehtynyt Green Guidanceen ja uraohjauksen transformatiiviseen rooliin kestävyyssiirtymässä. Heini on Uraohjaajat ja -valmentajat ry:n perustajajäseniä.

 
 

Valmennusohjelman fasilitaattori

 
Sofi Perikangas, valokuva. Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta. Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.
 

 

Lisätietoja

Meri Tennilä
Osaamispalvelujen asiantuntija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, YKA
koulutukset@yka.fi