Hygieniapassikoulutus ja -testi

Hygieniapassikoulutus ja -testi
Hygieniapassi on todistus henkilön hygieniaosaamisesta. Hygieniapassi on oltava henkilöllä, joka käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita sekä työskentelee elintarvikehuoneistossa (esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat). Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.
Koulutusosuus pidetään suomeksi, mutta testin voi suorittaa suomen kielen lisäksi ruotsin tai englannin kielellä. Testin kielivalinta kysytään ilmoittautumislomakkeella.
Huom. Osallistujalla tulee olla mukana virallinen henkilöllisyystodistus eli passi, ajokortti, mopokortti tai muu virallinen kuvallinen henkilökortti. Henkilöllisyys tarkistetaan ennen hygieniapassitestin suorittamista.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät tiedot, jotta hän kykenee osoittamaan Elintarvikelain vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisensa. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti. Ruokavirasto on määritellyt, että testin voi suorittaa vain valvotusti.
Kohderyhmä
Kauppiaat ja kauppojen henkilökunta / Henkilö, joka työskentelee elintarvikkeiden parissa ja käsittelee helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita.
Koulutuksen kesto
Koulutus 3 tuntia, lounastauko, testi ja tulokset 1 tunti
Aikataulu ja sijainti
19.11.2025 kello 9.00-13.30, K-Kampus, Helsinki
Koulutus sisältää aamukahvin (klo 8.45 alkaen) ja lounaan.
Koulutukseen ja hygieniapassitestiin otetaan mukaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Monikauppakauppiaalla näkyy ilmoittautumislomakkeen kauppalistalla vain pääkauppapaikka. Valitsethan listalta sen.
Hinta
Maksuton, Etelä-Suomen aluerahasto kustantaa osallistujille koulutuksen sekä hygieniapassin.
Maksuton, Etelä-Suomen aluerahasto kustantaa osallistujille koulutuksen sekä hygieniapassin.