Siirry sisältöön
eOppivan koulutukset

eOppivan kaikille avoimet koulutukset

eOppiva on valtionhallinnon yhteinen oppimisalusta. Koulutukset on alunperin tarkoitettu valtionhallinnon työntekijöille, mutta eOppivassa on myös kaikille avoimia koulutuksia. Avoimille kursseille voi osallistua kirjautumatta ja ne on kaikille maksuttomia. 

eOppivan kaikille avoimet koulutukset löytyvät täältä

Alla muutamia nostoja, jotka saattavat kiinnostaa ykalaisia!
 
Tervetuloa mukaan tutkimusmatkalle ihmiskeskeisyyteen! Tässä koulutuksessa tutustut erilaisiin näkökulmiin ihmiskeskeisyydestä ja sen toteutumisesta. Käymme yhdessä läpi, miten ihmiskeskeisyys liittyy ihmiskäsitykseen, kieleen, johtamiseen, julkiseen hallintoon, etiikkaan ja digitalisaatioon. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat herätellä omia ajatuksiaan siitä, mitä ihmiskeskeisyys toiminnan lähtökohtana tarkoittaa.
 
Oppimisen uusi aika -koulutus johdattaa sinut oppimisen, pedagogiikan, oppimismuotoilun ja digitaalisten koulutusten suunnittelun ja toteuttamisen pariin. Koulutus on hyödyllinen kaikille, joiden tulisi digitaalisesti jakaa oma osaamisensa. Se on myös innostava kokonaisuus jokaiselle oppijalle, joka haluaa reflektoida omaa oppimisprosessiaan.
 
Julkisilla hankinnoilla kestävä tulevaisuus
Kestävät julkiset hankinnat tarkoittavat hankintoja, joissa otetaan huomioon ympäristö, sosiaaliset näkökohdat ja taloudellisuus. Kestävien ja innovatiivisten hankintojen avulla julkinen sektori voi tuottaa laadukkaampia palveluja ja tehdä taloudellisesti järkeviä hankintoja, joista syntyy vähemmän ympäristövaikutuksia ja jotka lisäävät kestävää hyvinvointia.
 
Kieli on tärkein työvälineemme. Se on vapaasti kaikkien käytettävissä, mutta taitamaton kielenkäyttö vähentää hallinnon tehokkuutta ja vaikeuttaa palvelujen saavutettavuutta. Kouluttajina ovat Ulla Tiilila ja Annastiina Viertiö, jotka työskentelevät kielenhuoltajina Kotimaisten kielten keskuksessa.
 
Sinäkin käsittelet työssäsi henkilötietoja, eli ihmisiä koskevia tietoja. Teimme tämän koulutuksen, jotta oppisit lisää siitä, mitä tietosuoja on, miksi se on tärkeää ja miten henkilötietoja käsitellään lainmukaisesti ja turvallisesti. Lisäksi neuvomme, miten toimia, kun henkilötietojen tietoturvallisuus on vaarantunut. Kouluttajat ovat tietosuojavastaava Johanna Järvinen oikeusministeriöstä, VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta ja johtava asiantuntija Tuula Seppo Digi- ja väestötietovirastosta.

Aloita opiskelu!