Hoppa till innehåll
Hem

Veckan för digital säkerhet 10–14.10.2022

Veckan för digital säkerhet är en virtuell temavecka som erbjuder organisationer praktiska metoder för att förbättra den digitala säkerheten för chefer, sakkunniga på digital säkerhet samt för alla som är intresserade av digital säkerhet i vardagen och hemmet.

Vilken Vecka för digital säkerhet?

Veckans tema är: Digital säkerhet är handlingar! Redan små åtgärder gör vardagen mer digital säker för oss alla. Under veckan för digital säkerhet uppmuntrar vi till handlingar och hjälper till att genomföra dem under hela veckan. Målet är att veckans lärdomar blir en del av vardagen och den normala verksamheten även i fortsättningen.

Veckan för digital säkerhet erbjuder en fräsch och visionär diskussion med Finlands ledande experter. Under de dagliga webbinarierna delar vi med oss av praktiska tips för att förstå, hantera och främja frågor som gäller digital säkerhet. Se programmet för veckan.

Under veckan kan man också utveckla digital säkerhet med hjälp av mobilspelet och utbildningarna Digital säkerhet i livet. Se mer information om spelet och utbildningarna.

Organisationerna kan också ordna egna interna workshoppar. Dela ditt tips med andra i sociala medier med hashtaggen #Digiturvaviikko.

Organisationer, antar ni utmaningen?

I fjol anmälde sig 300 organisationer runt om i landet till veckan. I år är det också lätt att delta: fundera på vad ni gör för att främja digital säkerhet och anmäl er.

Genom att anmäla er kan ni visa att ni värdesätter digital säkerhet och även lyfta fram det som är särskilt aktuellt för er i höst inom digital säkerhet. Temaveckan erbjuder ett mångsidigt program med hjälp av vilket ni kan uppmuntra er personal att lära sig och utveckla digital säkerhet. Anmäl din organisation till Veckan för digital säkerhet.

Gratis och öppet för alla

Hela programmet för veckan är gratis och öppet för alla, och privatpersoner behöver inte anmäla sig. 

Att sörja för den digitala säkerheten är en sak som är gemensam för oss alla. Välkommen med för att bygga upp ett allt säkrare samhälle!


Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ansvarar för genomförandet av Veckan för digital säkerhet. Fredagen den 14 oktober ordnas programmet i samarbete med kommunikationsministeriet.