Siirry sisältöön
Videoiden ja äänitiedostojen tekstittäminen tekoälyllä

Videoiden ja äänitiedostojen tekstittäminen tekoälyllä

Tiistai 13.8. klo 13–15
Webinaari

Saavutettavuusvaatimukset edellyttävät monia meistä tekstittämään videomme. Toisaalta ehkäpä haluat vain kasvattaa videoidesi yleisöä lisäämällä niihin tekstitykset.

Oli syy mikä tahansa, tekstitys käsin on erittäin hidasta ja vaivalloista. Tässä koulutuksessa pääset tutustumaan automaattisempiin keinoihin tekstittää videoita.

Tavoite

Tämä kurssi kattaa kaiken tekstityksen perusteista ja saavutettavuudesta tekoälypohjaisiin työkaluihin ja tekstitystiedostojen luomiseen. Kurssin tavoite on, että opit ymmärtämään tekstityksen merkityksen ja perusteet sekä sen roolin saavutettavuudessa.

Opit myös luomaan tekstitystiedostoja käyttäen nettipalveluita tai omalla tietokoneella pyörivää tekstityssovellusta. Lisäksi tutustumme siihen, millä eri tavoin voit lisätä tekstityksen videoihin.

Kenelle

Kurssi on suunnattu kaikille videosisältöä tekeville, kuten esimerkiksi video- ja podcast-tuottajille, opettajille, markkinoijille ja kaikille muillekin, jotka haluavat tehdä sisällöstään saavutettavampaa ja ymmärrettävämpää laajemmalle yleisölle. Pääset tutustumaan siihen, miten tekoäly voi auttaa tekstityksen kanssa.

Ohjelmaversio

Kurssilla esittelemme OpenAI Whisperin käytön tekstityksessä hyödyntäen www-palveluita tai Pinokio-sovellusta. Opit myös lisäämään videoihin Handbrake- ja Capcut-tekstityksen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta näistä ohjelmista.

Koulutuksen sisältö

Tekstityksen perusteet ja saavutettavuus

  • Tekstityksen merkitys
  • Saavutettavuus ja sen parantaminen tekstityksellä

Tekstitystiedostojen luonti

  • Nettipalveluiden avulla: Esittely yleisimmistä nettipalveluista tekstitystiedostojen luomiseen
  • Omalla tietokoneella: OpenAI Whisperin käyttö tekstitystiedostojen luomiseen

Tekstityksen käyttö ja soveltaminen

  • Tekstitystiedostojen (srt) hyödyntäminen: Kuinka käyttää srt-tiedostoja eri alustoilla
  • Tekstityksen kovakoodaus videoon: Opastus Handbrakella ja Capcutilla työskentelyyn

Avainsanat

Tekstitys, Tekoäly, Saavutettavuus, OpenAI Whisper, Handbrake, Capcut, SRT-tiedostot

Kouluttaja: Eduhouse 

Ilmoittaudu viimeistään 8.8.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Jokaisen osallistujan tulee ilmoittautua koulutukseen erikseen. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille.
 
Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.
 
Ilmoittautumisesi on aina sitova. Äkillisen esteen sattuessa muistathan perua osallistumisesi. Peruuttamattomista poissaoloista veloitamme sinulta 30 euron maksun.