Siirry sisältöön
Yleistietoa

MITEN VOIN AUTTAA?

Suomen Punainen Risti organisoi viranomaisilta mahdollisesti tulevia avustustoimien pyyntöjä koronaviruspandemian aikana. Turun kaupungin alueella ei tällä hetkellä ole avustuspyyntöjä, eikä tarkkaa tietoa mahdollisten avustustehtävien laadusta. Mahdolliset avustustehtävät voivat olla esimerkiksi avustustarvikkeiden lajittelemista ja pakkaamista tai ruokatoimitusten tekemistä. Varaudumme myös olemaan yhteydessä avustettaviin esim. puhelimitse ja sähköisten viestikanavien kautta.
 
Mahdollisiin tehtäviin osallistuminen on vapaaehtoista. Osallistumishetkellä jokaisen on oltava täysin oireeton erilaisista flunssaoireista. Et voi osallistua fyysiseen toimintaan, mikäli olet saapunut ulkomaanmatkalta alle 14 vuorokauden kuluessa tai olet ollut lähikontaktissa epäillyn koronavirustapauksen kanssa.

TAUSTATIETOA PUNAISEN RISTIN AVUSTUSTOIMINNASTA

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa Punainen Risti koordinoi järjestöjen ja spontaanien vapaaehtoisten tehtäviä koko Varsinais-Suomessa. Koordinaatiovastuu perustuu vuonna 2014 Sosiaali- ja terveysministeriön ja SPR:n solmimaan sopimukseen yhteiskunnan häiriötilanteisiin liittyvästä varautumista koskevasta yhteistyöstä. Sisäministeriö ja SPR ovat sopineet vastaavasta yhteistyöstä vuonna 2018.
Suomen Punaisella Ristillä on erilaisia paikallisia ja seutukunnallisia vapaaehtoisryhmiä ja se koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa) sekä sen vapaaehtoisia hälytysryhmiä. SPR koordinoi häiriötilanteessa myös muita sosiaali- ja terveydenhuoltoviranomaisten tukena toimivia vapaaehtoisryhmiä. Paikallisesti asiasta voidaan sopia tarkemmin. Sopimusten mukaan vapaaehtoisryhmät voivat olla tukemassa kuntaa silloin, kun kunta järjestää asiointipalveluja riskiryhmille kunnassaan.

TIETOA KORONAVIRUKSESTA

Ajankohtaista tietoa koronapandemiasta löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.