Siirry sisältöön
Osallisuuden johtaminen järjestöissä ja julkisella sektorilla

Osallisuuden johtaminen järjestöissä ja julkisella sektorilla 

Torstaina 18.4.2024 klo 14–16, Zoom meetings

Kuvaus 

Kompleksisten ongelmien, kuten köyhyyden, eriarvoistumisen, maahanmuuton tai kestävyysvajeen ratkaiseminen ei onnistu pelkillä päätöksillä, viestinnällä tai ohjeilla. Tarvitaan yhteistä tavoitteiden ja toimenpiteiden sopimista, päätöksentekoa, kokeiluja ja oppimista. Etenkin julkisella sektorilla ja järjestöissä pohditaan yhä enemmän tapoja rakentaa yhteistyötä ja luoda yhteisiä tavoitteita eri asiantuntijatahojen, organisaatioiden, sidosryhmien ja kansalaisten välille. Miten tunnistaa oikeat osallistamisen paikat? Miten asettaa tavoitteita ja hallita prosessien mukanaan tuomaa epävarmuutta? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastaukset YKAn Osallisuuden johtaminen järjestöissä ja julkisella sektorilla -valmennuksesta. 
 
Valmennus on suunnattu erityisesti julkisella sektorilla ja järjestöissä johtotehtävissä toimiville ykalaisille. Koulutus on avoin myös muille aiheesta kiinnostuneille. 


Koulutuksen jälkeen  

  • osaat tunnistaa oikeat osallistamisen paikat, esim. hahmottaa, milloin asiantuntijavalmistelussa kannattaa käyttää asiakkaiden, kansalaisten ja sidosryhmien tietoa ja milloin ei.  

  • olet tutustunut osallistavien prosessien tavoitteiden asettamiseen ja prosessien vuorovaikutuksen tukemiseen.  

  • tiedät kuinka ehkäistä pelkoja hallitsemattomasta keskustelusta ja pettymyksistä, kun kaikkiin toiveisiin ei voitu vastata 

  • olet esimerkkien kautta tutustunut onnistuneisiin prosesseihin, joiden avulla kansalaisia ja sidosryhmiä on julkisella sektorilla onnistuttu osallistamaan palveluiden kehittämiseen ja päätöksentekoon. 
     

Kyseessä on vuorovaikutteinen etävalmennus. Tietoiskujen, case-tehtävien ja reflektoinnin avulla osallistujat oppivat soveltamaan opittuaan omaan työhönsä Osallistujat saavat koulutuksen jälkeen sähköisen materiaalin käyttöönsä.  
 
Katso myös tämä!  


Aika 

Torstaina 18.4.2024 klo 14–16 


Paikka 

Zoom meetings. 


Kouluttaja 

Ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori VTM Lari Karreinen. Lari on työskennellyt yli 10 vuotta osallisuuden parissa julkisella sektorilla ja järjestöissä, kirjoittanut ja kouluttanut aiheesta kymmeniä organisaatioita. Hän on käynyt  kansainvälisen osallisuusammattilaisten IAP2:n Challenging contexts, Designing and leading engagement sekä Strategies for complex engagement –kurssit. Esimerkkejä työstä https://osana.fi/category/osallisuus/ 

Lari Karreinen, valokuva.

Kenelle 

Maksuton verkkovalmennus YKAn jäsenille. Tarvitset YKAn jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista.  

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä verkkovalmennus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi

 

Ilmoittautumisaika

Ilmoittautumisaika 10.1.2024 klo 09:00 - 15.4.2024 klo 21:00. Ilmoittautuminen sivun yläreunasta tai tästä linkistä.

 

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi