Siirry sisältöön
Kaikki mukaan! Osallisuuden työkalupakki

Kaikki mukaan! Osallisuuden työkalupakki 

Torstaina 25.4.2024, Zoom meetings 

Kuvaus 

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet yhteiskunnan toimintaan ja päätöksentekoon ovat niin yksilöiden, yhteisöjen kuin yhteiskunnankin etu. Osallisuus kuitenkin kasautuu tutkitusti koulutetulle, aktiivisille kansalaisille, ja heikompiosaisten ääni usein ohitetaan. Usein tämä tapahtuu ilman, että ymmärretään toimintatapojen olevan ulossulkevia.

Osallisuuden edistämiseksi on kehitetty erilaisia työkaluja, joiden avulla voi purkaa osallistumisen esteitä erilaisista taustoista tulevilta ihmisiltä. Osallisuuden työkaluista on hyötyä kaikille yhteiskuntaosaajille. Työkalujen onnistunut käyttö edellyttää myös normien ja ennakkoluulojen tunnistamista sekä ymmärrystä saavutettavuuden ja turvallisemman tilan merkityksestä.    

Tässä lyhyessä, käytännönläheisessä valmennuksessa pääset laajentamaan työkalupakkiasi vaikuttavista osallisuusprosesseista. Valmennus on suunnattu etenkin julkisella sektorilla erilaisissa johtotehtävissä toimiville, mutta on avoin myös muille aiheesta kiinnostuneille ykalaisille. 
 

Koulutuksen jälkeen

  • ymmärrät, millaisia esteitä osallistumiselle voi olla  

  • olet tutustunut useampaan erilaiseen yhteistyöprosessiin, joilla voidaan yhteistä ymmärrystä, vaihtoehtojen luomista, jännitteiden purkamista  

  • olet saanut tietoa osallisuuden työkalujen rinnalla turvallisemman tilan ja saavutettavuuden merkityksestä osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisessä 

  • olet saanut vinkkejä siitä, kuinka soveltaa em. yhteistyöprosesseja omassa työssäsi. 

Kouluttajat 

Ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori VTM Lari Karreinen. Lari on työskennellyt yli 10 vuotta osallisuuden parissa julkisella sektorilla ja järjestöissä, kirjoittanut ja kouluttanut aiheesta kymmeniä organisaatioita. Hän on käynyt  kansainvälisen osallisuusammattilaisten IAP2:n Challenging contexts, Designing and leading engagement sekä Strategies for complex engagement –kurssit. Esimerkkejä työstä https://osana.fi/category/osallisuus/ 

Lari Karreinen, valokuva

Osallisuusasiantuntija, palvelumuotoilija, fasilitaattori, YTM Maia Fandi. Maian ydinosaamista on osallisuuden esteiden tunnistaminen ja purkaminen sekä yhdenvertaisuuden edistäminen. Maia kirjoittaa esikoistietokirjaa turvallisemman tilan periaatteista. 

Maia Fandi, valokuva.

 

Aika 

Torstaina 25.4.2024 klo 14–16 

 

Paikka 

Zoom meetings 

 

Kenelle 

Maksuton verkkovalmennus YKAn jäsenille. Tarvitset YKAn jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista.  

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä verkkovalmennus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi

 

Ilmoittautumisaika

Ilmoittautumisaika 10.1.2024 klo 9:00 - 22.4.2024 klo 21:00. Ilmoittautuminen mennessä sivun yläreunasta tai tästä linkistä. 

 

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi