Siirry sisältöön
K Ensiapu- ja turvakoulutukset
K Ensiapu- ja turvakoulutus
 
K Ensiapu- ja turvakoulutus on monipuolinen koulutus, jossa opitaan tunnistamaan työhön ja työympäristöön kohdistuvia riskejä, ennaltaehkäisemään vaaratilanteiden syntymistä sekä toimimaan ripeästi ja turvallisesti yllättävissä ensiaputilanteissa. Koulutus korvaa aiemman Turvapassi- sekä hätäensiapukoulutuksen, ja sisältää hätäensiavun perusteet, sekä toiminnan uhkatilanteissa ja tulipalon syttyessä. Tämä koulutus jatkaa hätäensiapukoulutuksen voimassaoloa.
 
Koulutus on tarkoitettu kaikille työntekijöille. On yleinen suositus, että vähintään viidellä prosentilla henkilökunnasta tulisi olla voimassa oleva ensiapukoulutus. 
 
Turvallisuus ei synny – Se tehdään!
 
Tavoite
Ensiapu: Antaa perusvalmiudet hengen pelastavaan ensiapuun, oli kyseessä sitten tajuton, eloton, sairaskohtauksen saanut tai tapaturmatilanteessa oleva asiakas.
Alkusammutus: Tarjota tietoa paloturvallisuudesta ja alkusammutuksen yleisistä periaatteista.
Uhkatilanteet: Antaa perustiedot uhkaavan henkilön kohtaamiseen sekä erilaisten vaarojen tunnistamiseen.

Kohderyhmä
Kauppiaat ja kauppojen henkilökunta
 
Pääsisältö ja toteutustapa
Kun henkilö/työntekijä tarvitsee tai haluaa ylläpitää  SPR:n  ensiapukoulutusta, josta kirjoitetaan ensiapukortti esim. harrastuksia varten, koulutus tulee hankkia SPR:ltä tai heidän sopimuskumppaneiltaan omakustanteisesti.  K Ensiapu- ja turvakoulutus on räätälöity tukku- ja vähittäiskaupan toimialan tarpeisiin ja ei korvaa SPR:n sertifioidun koulutuksen ylläpitoa ja kertausvaatimuksia. Yksityiskohtaisemmat tiedot SPR:n ensiapukorttivaatimuksista löydät täältä.
K-ryhmän suositus omille työntekijöille on jatkossa käydä K Ensiapu- ja turvakoulutus kolmen vuoden välein.
 
Kouluttajat
Sharkmed Oy
 
Ilmoittautuminen:
Tällä hetkellä ei ole vielä suunniteltuja toteutuksia
 
Huom! Alustava ilmoittautumisrajoite 2 henkilöä/ kauppa. Monikauppakauppiaalla näkyy ilmoittautumislomakkeen kauppalistalla vain pääkauppapaikka. Valitsethan listalta sen.