Siirry sisältöön
Hygieniapassikoulutus ja -testi

Hygieniapassikoulutus ja -testi 

Hygieniapassi on todistus henkilön hygieniaosaamisesta. Hygieniapassi on oltava henkilöllä, joka käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita sekä työskentelee elintarvikehuoneistossa (esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat). Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.
 
Testin voi suorittaa suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoitathan koulutuksen aluksi, mikäli haluat tehdä testin ruotsiksi tai englanniksi.
 
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät tiedot, jotta hän kykenee osoittamaan Elintarvikelain vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisensa. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti. Ruokavirasto on määritellyt, että testin voi suorittaa vain valvotusti. 
 
Kohderyhmä
Kauppiaat ja kauppojen henkilökunta. 
Henkilö, joka työskentelee elintarvikkeiden parissa ja käsittelee helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 
 
Koulutuksen kesto
4,5 tunnin lähikoulutus
- Koulutus 3 tuntia, lounastauko, testi ja tulokset 1 tunti
 
Huom. Osallistujalla tulee olla mukana testitilaisuudessa virallinen henkilöllisyystodistus eli passi, ajokortti, mopokortti tai muu virallinen kuvallinen henkilökortti.
 
Aikataulu ja sijainti
21.5.2024 kello 9–13.30, K-Kampus, Helsinki
Koulutus sisältää lounaan. Ryhmän koko 6–20 henkilöä.
 
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu tästä
 
Monikauppakauppiaalla näkyy ilmoittautumislomakkeen kauppalistalla vain pääkauppapaikka. Valitsethan listalta sen.
 
Kouluttaja
Ava-akatemia
Maarit Rouhiala 
040 820 2233
maarit.rouhiala@akatemia.fi
 
Hinta 
Etelä-Suomen aluerahaston kauppiaille ja kauppiaiden henkilökunnalle maksuton