Siirry sisältöön
Fasilitoi luovasti ja osallistavasti hybridikohtaamisia

Fasilitoi luovasti ja osallistavasti hybridikohtaamisia

Keskiviikko 13.11. klo 9-12
Webinaari

Tule koulutukseen, jossa opit fasilitoimaan ja vetämään hybridikohtaamisia onnistuneesti sekä ratkaisemaan ongelmia luovasti!

Hybridikokoukset eivät ole ohimenevä trendi, vaan ne ovat tulleet jäädäkseen. Siksi meidän on hyvä tutkia parhaita käytäntöjä ja opetella toimimaan myös kahden erilaisen yleisön edessä yhtaikaa. Usein sanotaan, että hybriditapaamiset ovat vaikeimpia ja että varsinkin etäosallistujat kokevat jäävänsä ulkopuolisiksi. Hybridikohtaamisia voi olla monenlaisia, seminaareja, kokouksia, workshopeja, koulutuksia, keskusteluja ja tiimipalavereita. Jokaisella näistä on omat lainalaisuutensa.

Erilaisia toimintamalleja tarvitaan myös siihen, osallistuuko etänä esimerkiksi vain muutama osallistuja vai yli puolet, yksilöinä vai pienryhminä. Organisaatioiden toimintakulttuuri osaltaan vaikuttaa erilaisten ratkaisujen toimivuuteen. Tässä valmennuksessa luotammekin myös kollegiaaliseen parhaiden käytäntöjen jakamiseen – emmekä siihen, että yksi ratkaisu sopisi automaattisesti kaikille.

Tässä valmennuksessa käymme läpi konkreettisia ratkaisuja tyypillisimpiin hybriditapaamisten ongelmiin ja jaamme myös kollegiaalisesti parhaita käytänteitä. Lisäksi etsimme yhdessä luovia ratkaisuja osallistujien esiin tuomiin ongelmiin.

Tavoite

Opit fasilitoimaan ja vetämään hybridikokouksia onnistuneesti ja ratkaisemaan luovasti esiin tulevia ongelmia. Saat työkaluja osallistamiseen ja toiminnallisuuteen – ja erityisesti etäosallistujien osallistumiskokemuksen parantamiseen. Lisäksi opit esiintymään luontevasti kahdelle yleisölle yhtä aikaa, sekä livenä että kameran takana olevalle yleisölle.

Kenelle

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat hybriditapaamisten olevan tuloksellisia, voimauttavia ja inspiroivia sekä etä- että lähiosallistujille – olitpa sitten tiimin vetäjä, fasilitaattori, kouluttaja tai luennoitsija.

Ohjelmaversio

Kurssilla käytetään zoom.us -ohjelmaa. Käytä osallistuessasi pöytäkonetta tai kannettavaa tietokonetta. Tabletilla tai puhelimella on vaikea osallistua kaikkiin ohjelman aktiviteetteihin.

Jos käytössäsi on myös tabletti tai älypuhelin, varaa se lähettyville siltä varalta, että haluamme kokeilla kahdella laitteella kirjautumista yhtenä osallistamiskeinona.

Valmennuksessa saatuja työkaluja voit toki soveltaa mahdollisuuksien mukaan myös muille alustoille ja teknisille ratkaisuille.

Koulutuksen sisältö

Avaus ja ryhmäyttäminen

  • Käymme läpi koulutuksen rungon ja aikataulun
  • Teemme hauskoja ja ryhmäyttäviä toiminnallisia harjoitteita

Hybriditapaamisten eri muodot ja käyttötarkoitukset

  • Tutustumme hybriditilaisuuksien erilaisiin muotoihin ja niiden erityispiirteisiin
  • Käymme läpi hybriditapaamisten edut ja haitat, milloin hybridiratkaisu on toimiva, milloin taas ei
  • Otamme esiin ryhmästä nousevia keissejä ja etsimme niihin koulutuksen aikana ratkaisuja

Hybriditapaamisten suunnittelu, tekniikka ja aikataulutus

  • Minkä pituisia hybriditilaisuudet voivat olla?
  • Lyhyt keskustelu hyväksi koetuista teknisistä ratkaisuista
  • Miten hybridin suunnittelu eroaa etäkokousten suunnittelusta?

Esiintyjien ja puhujien rooli hybriditapaamisissa

  • Miten esiintyä kameralle ja liveyleisölle yhtaikaa?
  • Miten luoda intiimi kontakti myös etäyleisöön?
  • Hybridikokouksissa on hyvä aina asettaa virtuaalinen yleisö etusijalle

Osallistaminen

  • Miten rytmittää puheenvuoroja, keskusteluja ja harjoitteita
  • Konkreettisia keinoja kutsua etäosallistujia vuorovaikutukseen
  • Kameroiden käyttö ja niiden käytön jalkauttaminen ryhmälle
  • Miten voisimme luovasti osallistaa eri tavoin paikalla olijoita ja etäosallistujia?

Osallistuminen

  • Miten voit vaikuttaa hybriditapaamisen laatuun osallistujana?
  • Oman vaikutusvallan tunnistaminen ja sen aktiivinen käyttäminen

Ryhmän omien keissien pohdintaa

  • Käymme läpi osallistujien löytämiä parhaita käytänteitä
  • Ratkaisemme ryhmän esiin nostamia ongelmatilanteita yhdessä

Yhteenveto ja loppukeskustelu

  • Tiivistämme ja sanoitamme koulutuksen tärkeimmät annit
  • Asetamme itsellemme tavoitteet hybriditapaamisten kehittämiseksi
  • Muodostamme mahdollisia sparrauspareja ja -pienryhmiä, joiden kanssa jatkokehitämme toimivia hybridimalleja

Kouluttajakuvaus

Simo Routarinne on rakentavan vuorovaikutuksen asiantuntija, viisas ja hauska luennoitsija, fasilitoija, moderaattori sekä kouluttaja. Lähes 30 vuoden kokemuksellaan ja kannustavalla työotteellaan hän saa ihmiset ja organisaatiot muuttamaan toimintatapojaan sujuvimmiksi edistäen psykologista turvallisuutta, työhyvinvointia ja tuloksellisen vuorovaikutuksen johtamista. Simo on kouluttanut, luennoinut, valmentanut ja fasilitoinut erilaisten yritysten sisäisissä koulutuksissa ja tapahtumissa. Hänen vahvuutena on se, että hän ei pelkästään luennoi, vaan käyttää toiminnallisia menetelmiä: luvassa on konkreettisia, helppoja ja hauskoja käytännön harjoitteita – oma kokemus jättää syvemmän muistijäljen kuin pelkkä kuuntelu ja katselu.

Ilmoittaudu viimeistään 8.11.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Jokaisen osallistujan tulee ilmoittautua koulutukseen erikseen. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille.

Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.

Ilmoittautumisesi on aina sitova. Äkillisen esteen sattuessa muistathan perua osallistumisesi. Peruuttamattomista poissaoloista veloitamme sinulta 30 euron maksun.