Siirry sisältöön
TAPAHTUMAN TIEDOT

Alueellinen kestävä keruuverkosto Tunturi-Lappiin - yhteisiä varastointiratkaisuja hyödyntäen

Aika: torstai 30.10. klo 11.30-16.00
Paikka: Hotelli Ylläsrinne, Hotellintie 6, 95980 Ylläsjärvi 
Ilmoittautuminen päättyy: 27.10.
Kenelle: Luonnontuoteyrittäjät tai sellaiseksi aikovat, kerääjät, metsänomistajat sekä ravintoloiden edustajat ja keittiömestarit
 
Miten matkailualueiden ravintolat saisivat ympärivuotisesti käyttöönsä laadukkaita lähialueen marjoja, sieniä ja villiyrttejä? Entä miten näitä tuotteita välittävät yritykset voisivat parantaa välitysliiketoiminnan kannattavuutta? Entä miten osaavat kerääjät ja metsänomistajat saisi sitoutettua keruisiin ja keruualueiden vuokraukseen?
 
Vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin voisi olla alueellinen keruuverkosto, jossa alueen ostajat, välittäjät, osaavat kerääjät sekä metsänomistajat toimivat yhdessä suunnitelmallisesti yhteisiä sopimuksia ja varastointiratkaisuja hyödyntäen. Tässä tilaisuudessa esitellään teoreettinen malli tällaiselle verkostolle sekä keskustellaan siitä yhdessä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan, millaisia ketteriä varastointi- ja jalostusratkaisuja on tarjolla testauskäyttöön, ja miten keruuverkosto tai yksittäiset yritykset voisivat niitä hyödyntää. Yksi näistä innovaatioista on osittain aurinkovoimalla toimiva pakastinperäkärry, johon pääsee tutustumaan paikan päällä. Yhteisessä työpajassa pyrimme luomaan raamit alueen keruuverkostolle. Tilaisuus alkaa hankkeen tarjoamalla lounaalla.
 
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Luonnontuotteita pohjoisesta sekä Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista - Lappia Living Labs - hankkeet. 
 
Ohjelma (tarkentuu vielä osin):
 
klo 11.30-12.15 Lounas (ilmainen osallistujille)
klo 12.15-12.40 Millainen voisi olla Tunturi-Lapin kuntien yhteinen keruuverkosto. Teoreettisen mallin esittely, projektipäällikkö Marja Hannula, Luonnontuotteita pohjoisesta -hanke, Suomen metsäkeskus
klo 12.40-13.00 Keruutuoteagentin terveiset, Tiia Muotkavaara, Pohjoisesta luonnosta oy
klo 13.00-14.00 Yhteiset innovaatiot luonnontuotteiden hankinnassa ja jalostuksessa sekä tutustuminen pakastinperäkärryyn, projektipäällikkö Rauni Korva-Hyötylä, Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista -hanke, Lappia
klo 14.00-14.15 Kahvitauko
klo 14.15-16.00 Tunturi-Lapin alueellisen keruuverkoston suuntaviivat - yhteinen työpaja

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Tarkka ohjelma ja lisätiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Tilaisuuden pääjärjestäjä on Luonnontuotteita pohjoisesta -hanke, jota rahoittaa Euroopan maaseuturahasto. 
 

Lisätietoja

 
Marja Hannula
projektipäällikkö, Luonnontuotteita pohjoisesta -hanke
marja.hannula@metsakeskus.fi
p. 050 562 9127