Siirry sisältöön
Attention by Lyyti
25% Complete
Mentorointikiertue elintarvikealan korkeakouluopiskelijoille
  • 1. Aloitus
  • 2. Tiedot
  • 3. Vahvistus
  • 4. Valmis
Uudet varauksesi ovat voimassa vielä 20:00 minuuttia
Paikkojesi varaus on ehtinyt vanhentua. Paikkoja saattaa kuitenkin olla vielä vapaana

Mentorointikiertue elintarvikealan korkeakouluopiskelijoille

 
Tervetuloa Elintarviketieteiden Seuran järjestämälle Mentorointikiertueelle. Kiertue toteutetaan virtuaalisena, vaikka kiertueella vieraillaankin useilla eri paikkakunnilla. Eri tapahtumakertoina painotetaan mentorien taustoissa paikkakuntien erityispiirteitä.
 
Tilaisuuksia järjestetään ainakin kaksi kevälukukaudella 2021 ja kaksi tulevalla syyslukukaudella.
Opiskelijat voivat halutessaan osallistua yhteen tai useampaan tilaisuuteen.
 
Tilaisuus on avoin ja ilmainen elintarvikealan korkeakouluopiskelijoille ja lähiaikoina valmistuneille. Peruthan osallistumisesi jos tiedät esteestä, niin toiset opiskelijat jonosta pääsevät paikalle. 
 
 
18.3. tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Retikka-ainejärjestön kanssa. 
 
14.4. tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopistolla toimivien Elintarvikeylioppilaiden Lipidi ry:n ja Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi ry -ainejärjestöjen kanssa. Mentorien joukossa on niin elintarviketeollisuuden kuin valtiollisten toimijoiden edustajia. 
 

14.4. OHJELMA

 
17.00
TILAISUUDEN AVAUS
toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen, Elintarviketieteiden Seura 
elintarviketieteiden opiskelija Theresa Natri, Elintarvikeylioppilaat Lipidi 
varapuheenjohtaja Sara Vähätalo, Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi
 
17.10
MENTORIT ESITTÄYTYVÄT
Mentorit lyhyesti esittäytyvät yhteisesti ennen pienryhmiin siirtymistä
 
17.25
ENSIMMÄINEN MENTOROINTIKIERROS PIENRYHMISSÄ
 
tauko
 
18.15
TOINEN MENTOROINTIKIERROS PIENRYHMISSÄ
 
Tilaisuus päättyy klo 19 mennessä. 
 
 
Jokainen opiskelija tapaa illan aikana pienryhmissä kaksi eri mentoria (2x45 min).
Valitse tässä kenet mentoreista haluat tavata ensimmäisellä kierroksella. Toisen kierroksen mentori valitaan myöhemmässä vaiheessa tätä ilmoittautumista. 
 
Osallistuminen ei vaadi etukäteisvalmisteluja, mutta kannustamme opiskelijoita pohtimaan, mitä haluaisit kuulla mentoreilta esimerkiksi heidän työpäivistään, työpaikoistaan, työelämään siirtymisestä tai opiskelutoverien työllistymisestä. 
 
 

14.4. tilaisuuden mentorien esittelyt 

 

Vastuullisuustiimin kehityspäällikkö Laura Ihanainen, Kesko

ETT, MMM, agronomi Laura Ihanainen on unelmatyössään Keskolla päivittäistavarakaupan ja vastuullisuuden yksikössä vastuullisuustiimissä kehityspäällikkönä.

Aiemmin Ihanainen työskenteli Biocodella elintarvikealan hiilijalanjälki laskennan parissa asiakkuus- ja tuotepäällikkönä. Ohjelmistoalasta hänellä on kokemusta yli 7 vuoden ajalta myös Analyse2:lta päivittäistavarakaupan valikoimahallinnasta ja raportoinnista.

Turun yliopistolla Ihanainen toimi projektipäällikkönä ruokaketjun kehityshankkeissa. Työuran hän aloitti maisteriksi valmistumisen jälkeen 2007 Keskolla ostajana ja tuotepäällikkönä. Ihanainen väitteli tohtoriksi kestävästä ruokaketjusta vuonna 2020.

linkedin.com/in/laura-ihanainen-07795545/

 

Tuotepäällikkö Mari Koskinen, Kesko

Mari Koskinen on koulutukseltaan ETM. Hän on opiskellut maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa vuosina 2000–2004 pääaineena mikrobiologia ja sivuaineina sekä elintarviketieteet että ympäristöalan perusopinnot. Gradun ohessa hän työskenteli pari vuotta tutkimusavustajana Mirja Salkinoja-Salosen tutkimusryhmässä tutkien pääasiassa paperikoneiden biofilmejä, joista hän kirjoitti myös gradun.

Sen jälkeen Koskinen on toiminut elintarviketeollisuudessa mikrobiologina, laboratorioalalla tuotepäällikkönä, SHEQ -tehtävissä kaupan alalla. Nyt hän työskentelee Keskolla tuotelaatupäällikkönä.

Keskolla on Suomen kaupanalan ainut akreditoitu laboratorio. Koskinen työskentelee sekä tuotelaatupäällikkönä että laboratorion esimiehenä ja hoitaa vastuukategorioidensa kaupan omien tuotemerkkien tuoteprojekteja.

linkedin.com/in/mari-koskinen-89602a6/

 

Lead in Health Marika Laaksonen, Fazer Lab

Marika Laaksonen on koulutukseltaan ravitsemustieteen tohtori Helsingin yliopistosta. Väitöskirjassaan hän tutki luuston nutrigenetiikkaa eli perimän ja ravinnon yhteyksiä luun vahvuuteen.

Laaksosen työhistoria kattaa monipuolisia ravitsemusasiantuntijan tehtäviä liikunta- ja kansanterveysjärjestöissä sekä elintarvike- ja lääkeyrityksissä. Nykyisin hän työskentelee Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksikössä, Fazer Labissa, tulevaisuuden ruokaratkaisuihin tähtäävissä projekteissa sekä ravitsemusviestinnän tehtävissä.

Laaksosen vapaa-aika kuluu aktiivisesti soutu- ja hiihtoharrastusten parissa.

linkedin.com/in/marika-laaksonen-6289b188/

 

Tuoteryhmäpäällikkö Ida Nurminen, Apetit

ETM Ida Nurminen työskentelee Apetit Oy:n tuoteryhmäpäällikkönä ruokapakasteissa vastuualueenaan markkinointi ja tuoteryhmähallinta, johon hän siirtyi kaksi vuotta sitten.

Nurminen aloitti opinnot 2002 Helsingin yliopistossa Viikin kampuksessa elintarviketeknologia pääaineena ja sivuaineena elintarvikekemia ja elintarvike-ekonomia. Ida on työskennellyt aiemmin mm. Atrialla tuotannossa ja laadunvalvojana, Saarioisilla työnjohtajana, tuotantopäällikkönä ja tuotekehittäjänä sekä HKScanilla laadunvalvojana, työnjohtajana, tuotepäällikkönä ja kategoriapäällikkönä.

https://www.linkedin.com/in/idakohtamaki/

 

Ryhmäpäällikkö Tuomo Tupasela, Luonnonvarakeskus

Tuomo Tupasela on toiminut vuodesta 2000 lähtien ryhmäpäällikkönä Luonnonvarakeskuksen (Luke) elintarviketutkimuksessa. Hän vetää tällä hetkellä 27 hengen Elintarvikkeiden prosessointi ja laatu -tutkimusryhmää, jossa on 18 tutkijaa sekä laborantteja ja teknistä henkilökuntaa. Tupasela on ollut Luken (aikaisemmin MTT) palveluksessa vuodesta 1990 lähtien, jolloin hän aloitti tuotekehitys- ja tutkimustyössä.

Koulutukseltaan Tupasela on meijeriteknikko ja Viikistä valmistunut meijeriteknologi (ETM).

Tupaselan työkokemus elintarvikealalta on laaja. Hän on toiminut Lukessa tutkijana, projektien vetäjänä ja nyt ryhmäpäällikkönä useissa tuotekehitys- ja tutkimushankkeissa sekä koti- että ulkomailla. Hän vetää tutkimusyksikkönsä tutkimusryhmää, FoodPilot -tuotekehityshallia ja aistinvaraista tutkimusta.

Tupasela kuuluu erilaisiin kotimaisiin, pohjoismaisiin ja EU-tason elintarvikeasiantuntijaryhmiin.

linkedin.com/in/tuomo-tupasela-96791b46/

 

Valitse

Osallistujatyyppi Valitse
/ 5
/ 7
/ 4
/ 3
/ 9