Siirry sisältöön
Successful events with Lyyti
Ruokatutka digitunnit 2022-2023
  • 1. Tiedot
  • 2. Vahvistus
  • 3. Valmis
20:00 jäljellä vahvistaa ilmoittautuminen
Paikkojesi varaus on ehtinyt vanhentua. Paikkoja saattaa kuitenkin olla vielä vapaana

Ilmoita ryhmäsi mukaan RuokaTutkan digitunneille

RuokaTutkan digitunneilla RuokaTutkan reportteri vie opetusryhmäsi seikkailulle ruuan maailmaan! Tutustumme yhdessä reportterin kanssa erilaisiin ruokaketjun ammattilaisiin. Digitunti on noin 30 minuutin mittainen vuorovaikutteinen kokonaisuus, jonka suunnittelussa on otettu huomioon varhaiskasvatussuunnitelman ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet. Voit lukea lisää RuokaTutkan pedagogisista lähtökohdista täältä.

Digitunti järjestetään suorana lähetyksenä Teams-sovelluksella. Digitunnille osallistuu useita eri luokkia ympäri Suomea.

Tarvitset tietokoneen, jossa on riittävän nopea nettiyhteys sekä erillisen äänentoiston, jotta oppilaat kuulevat hyvin, mitä digitunnilla puhutaan. Suosittelemme Teams-näkymän heijastamista valkokankaalle luokassa, jotta ruokaketjun ammattilainen näkyy koko luokalle. Lähetämme sinulle sähköpostiin digitunnin osallistumislinkin digituntia edeltävänä päivänä. Saat meiltä sähköpostitse myös valmiit tehtäväideat, joilla voit käsitellä aihetta ennen ja/tai jälkeen digitunnin.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai palautetta RuokaTutkan digitunneista, voit ottaa yhteyttä henriikka@ruokakasvatus.fi.

 

Tulevat digitunnit:

 
9.2.2023 klo 8.40–9.00 RuokaTutkan kokkikoulu eskari–2-luokkalaisille 
RuokaTutkan reportteri vie oppilaat ravintola-alan demokeittiöön, jossa alan ammattilaiset hiovat taitojaan. Ruokatuotannon lehtori Akis Staboulis näyttää, miten voi turvallisesti auttaa keittiössä ja harjoitella pilkkomaan kasviksia. Miten askarrella kurkkuauto? Entä miten omenasta saa siemenkodan pois? Tunnin välissä pidetään keittiöergonominen taukojumppa. 
 
Kohderyhmä: esikoulu–2.-luokkalaiset  
 
Tunti sopii erityisesti ympäristöopin tunnille opetussuunnitelman mukaisiin sisältöalueisiin YMP: S2 Kotona ja koulussa toimiminen, S5 Elämän perusedellytysten pohtiminen sekä käsityön tunnille sisältöalueeseen KS: S1 Ideointi. 
 
9.2.2023 klo 9.20–9.40 RuokaTutkan kokkikoulu 3–6-luokkalaisille 
RuokaTutkan reportteri vie oppilaat ravintola-alan demokeittiöön, jossa alan ammattilaiset hiovat taitojaan. Ruokatuotannon lehtori Akis Staboulis näyttää meille kasvisten turvallista pilkkomistekniikkaa. Mistä tunnistaa mehukkaan tomaatin? Miten kasvikset kannattaa säilyttää? Lopuksi oppilaat pääsevät näkemään taidokasta tekniikkaa kuten appelsiinin fileointia. Entä mikä on mandoliini?  
 
Kohderyhmä: 3.–6.-luokkalaiset 
 
Tunti sopii erityisesti ympäristöopin tunnille opetussuunnitelman mukaisiin sisältöalueisiin YMP: S1 Minä ihmisenä, S2 Arjen tilanteissa ja yhteisöissä toimiminen sekä käsityön tunnille sisältöalueeseen KS: S1 Ideointi. Tästä digitunnista tehdään tallenne, joka julkaistaan ruokatutka.fi-sivulla. 
 
29.3.2023 klo 9.15–9.45 Työpäivä jogurttitehtaalla 
Miltä näyttää tehtaalla, jossa valmistuu jogurttia 10 rekka-auton verran päivässä? Se selviää, kun RuokaTutkan reportteri astuu sisälle jogurttitehtaaseen! Mutta ensin täytyy pukea suojavaatteet päälle. Digitunnilla pohditaan, miksi hygienia ja turvallisuus ovat tärkeäitä ja katsotaan millaisissa säiliöissä jogurtti valmistuu. Tehdasta esittelee asiantuntijaoperaattori Ville Mykrä, jolle oppilaat voivat esittää kysymyksiä. Valvomossa teemme jogurtille muutamia kokeita ja lopuksi pääsemme kurkistamaan pakkauslinjastolle.
Tätä tuntia ei tallenneta, joten hyödynnä ainutlaatuinen tilaisuus ja ilmoita luokkasi mukaan. 
 
Kohderyhmä: 3.–6.-luokkalaiset 
 
Tunti sopii erityisesti ympäristöopin tunnille opetussuunnitelman mukaisiin sisältöalueisiin YMP: S2 Arjen tilanteissa ja yhteisöissä toimiminen, S4: Ympäristön tutkiminen, S5 Luonnon rakenteet, periaatteet ja kiertokulut. 

 
Ilmoittaudu mukaan yhdelle tai useammalle RuokaTutkan digitunnille.
Ilmoittautuminen päättyy digituntia edeltävänä päivänä klo 16.
Sähköpostiosoite on virheellinen
Antamiasi yhteystietoja tullaan käyttämään ilmoittautumisten hallinnointiin ja suostumuksellasi  digitunneista ja muista RuokaTutkan materiaaleista viestimiseen. Lue tarkemmin tietosuojaselosteestamme.