20:00 jäljellä vahvistaa ilmoittautuminen
Paikkojesi varaus on ehtinyt vanhentua. Paikkoja saattaa kuitenkin olla vielä vapaana
Ruokahukka kuriin ja hävikki talteen – biomassat kiertoon paikallisesti
PAJATSO- (Ruokahävikin liiketoimintaekosysteemiä rakentamassa) ja BIOKIERTOMODUULI- (Biokiertotaloustyökalu – Liiketoimintaa hajautettuun ruokajärjestelmään) hankkeet järjestävät yhteisen työpajan. Tavoitteena on sekä ehkäistä ruokahävikin syntymistä että pitää biomassasivuvirrat hyötykäytön piirissä ja näin luoda uutta liiketoimintaa. Työpaja on suunnattu erityisesti yrityksille ja kiertotaloustoimijoille.
Tervetuloa!
Aika: Tiistai 13.9.2022 klo 8.30–12.00
Paikka: Hotelli Alma, Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki
Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 5.9.2022 alla olevalla lomakkeella.
Kutsua saa jakaa eteenpäin omissa verkostoissa. Mahdollisuus myös etäosallistumiseen.
Kutsua saa jakaa eteenpäin omissa verkostoissa. Mahdollisuus myös etäosallistumiseen.
Ohjelma:
8:30 – 9:00 | Aamukahvi | |
Tervetulosanat järjestäjiltä | ||
Biokiertotalousesimerkkejä: | ||
Mitä hyötyä on sivu- ja jätevirtojen hyödyntämisestä, mitä tällä hetkellä jo tapahtuu?
Case-esimerkkejä onnistumisista & haasteista ruokahävikin ja sivuvirtojen osalta: - Anne Paadar, Jepuan Biokaasu Oy - Jonas Lundström, Närpiön vihannes - Vuokko Hallikainen, Niuvanniemen sairaala - Leena Luomanen ja Maritta Rintala, Lapuan kaupunki |
||
Pajatso- ja Biokiertomoduuli-hankkeet esittäytyvät | ||
Ryhmätyön teemoja: - Mitä sivuvirtoja/hävikkiä toimijoilla syntyy, uudelleenkäyttömahdollisuudet ja sen esteet? - Mitä materiaalia tarvitaan ja mitä halutaan ottaa vastaan? - Miten saada ja jakaa tietoa sivuvirroista - Pajatso-hankkeen digitaalisen yhteistyöalustan ja ravintola-alan ruokahävikkikurssin esittely |
||
11.45 | Työpajan yhteenveto | |
12:00 | Lounas |
Lisätietoja:
Erika Winquist
erikoistutkija, Luke
sähköposti: erika.winquist(at) luke.fi
Lotta Alhonnoro
tutkija, Vaasan yliopisto
sähköposti: lotta.alhonnoro(at) uwasa.fi
ILMOITTAUTUMISLOMAKE