20:00 jäljellä vahvistaa ilmoittautuminen
Paikkojesi varaus on ehtinyt vanhentua. Paikkoja saattaa kuitenkin olla vielä vapaana
Webinaari
Elintarvikkeiden ympäristöjalanjälkien arviointiin tulossa kansallinen menetelmä – Miten Ruoka-LCA-ohjeistus muuttaa laskentaa?
Miten elintarvikkeiden ympäristöjalanjäljet tulisi laskea? Millainen on Euroopan komission PEF-laskentamenetelmä? Miten elintarvikkeiden ympäristöjalanjälkien laskenta tulee muuttumaan tulevaisuudessa?
Tervetuloa Ruoka-LCA-laskentaohjeistuksen esittelywebinaariin. LCAFoodPrint-hankkeen webinaarissa taustoitetaan ympäristöjalanjälkien laskentaa ja esitellään loppuvuodesta julkaistavaa kansallista ohjeistusta elintarvikkeiden ympäristöjalanjälkien laskentaan (Ruoka-LCA-ohjeistus).
Ohjeistuksen tavoitteena on tarjota yhdenmukainen, tieteeseen perustuva sekä käytäntöön ja suomalaiseen maataloustuotantoon sovellettava elinkaariarvioinnin (LCA) menetelmä. Sen pohjana on Euroopan komission Tuotteen ympäristöjalanjälki -menetelmä (PEF).
Aika: keskiviikko 8.5.2024 klo 10–12.
Paikka: Teams-webinaari (linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta)
Ohjelma:
10.00 | Alkusanat, erikoistutkija, ryhmäpäällikkö Juha-Matti Katajajuuri | |
10.15 | Ohjeistuksen tavoite ja tausta, tutkija Hannele Heusala | |
10.30 | Ohjeistuksen keskeisimpien osien esittely ja keskustelua | |
Lähtötietojen laatuvaatimukset, tutkija Sanna Hietala Kasvi- ja eläintuotannon päästöjen mallintaminen, tutkija Kirsi Usva Maankäytön ja maankäytön muutosten päästöjen mallintaminen, tutkija Anniina Lehtilä |
||
11.40 | Yleisön palaute ohjeistuksesta Mentimeter-kyselyllä | |
11.50 | Kysymyksiä & keskustelua | |
11.55 | Loppusanat |
Tilaisuus on kohdennettu elintarvikealalle, hallinnolle ja ministeriöille sekä elintarvikealan muille sidosryhmille.
Ilmoittaudu 7.5.2024 mennessä. Tilaisuutta ei tallenneta, mutta esitysten kalvot laitetaan hankkeen nettisivuille.
Lisätietoja:
tutkija, Hannele Heusala, Hannele.Heusala(at)luke.fi, +358 29 5326 446
LCAFoodPrint-hankkeen verkkosivut https://www.luke.fi/fi/projektit/lcafoodprint
Tilaisuuden järjestää Luonnonvarakeskuksen (Luke) LCAFoodPrint -tutkimushanke (2021–2024), jonka tavoitteena on yhdenmukaistaa elintarvikkeiden tuotekohtaisten ympäristöjalanjälkien elinkaariarviointia (LCA) Suomessa, ja edistää siten ympäristöjalanjälkien vertailukelpoisuutta, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä.
LCAFoodPrint-hankkeen verkkosivut https://www.luke.fi/fi/projektit/lcafoodprint
Tilaisuuden järjestää Luonnonvarakeskuksen (Luke) LCAFoodPrint -tutkimushanke (2021–2024), jonka tavoitteena on yhdenmukaistaa elintarvikkeiden tuotekohtaisten ympäristöjalanjälkien elinkaariarviointia (LCA) Suomessa, ja edistää siten ympäristöjalanjälkien vertailukelpoisuutta, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä.
ILMOITTAUTUMISLOMAKE