Hae mukaan ilmaiseen vaate palveluna -tutkimukseen

 

Juhlavaatteen vuokraus on tuttua jo vanhojen tansseista, ja useissa Suomen kaupungeissa naisilla on jo mahdollisuus liittyä vaatelainaamon jäseniksi. Vaate palveluna voi kuitenkin olla myös muuta kuin lainaamon kivijalassa viikoittaista vierailua tai smokin sovittelua. Tekstiilien kiertotalousverkosto Telaketju tutkii arkivaatteiden lainauspalvelua syksyllä 2020. Tutkimuksessa lainataan Pure Wasten vastuullisesti tuotettuja verkkareita, t-paitoja ja huppareita, jotka saapuvat kotiin postin kautta ja jotka lähetetään takaisin pesemättä kahden viikon välein. Mukaan haetaan erilaisia ihmisiä. Ainoa vaatimus on täysi-ikäisyys, Suomessa asuminen ja tutkimukseen sitoutuminen koko sen ajaksi. Tutkimus tehdään suomeksi ja siihen osallistuminen on ilmaista. Tutkimuksen suorittaa Turun ammattikorkeakoulu.

Osallistujat voivat valita muutamasta erilaisesta pakettivaihtoehdosta omaan käyttöönsä parhaiten sopivan vaihtoehdon. Ehkäpä verkkarit ja kolme t-paitaa olisi passeli setti, tai syksyn kylmetessä pari hupparia pääsisi suurimpaan käyttöön. Puhtaat vaatteet saapuvat postin välityksellä kahden viikon välein. Merkittävimmät sitoutumiset osallistujalta vaaditaan siihen, että hän lähettää itsestään kuvan WhatsAppissa aina, kun lainavaate on päällä, ja palauttaa käytetyt vaatteet. Päivittäinen puhelinyhteys mahdollistaa myös huomioiden, ideoiden ja palautteen antamisen siinä hetkessä, kun ne mieleen juolahtavat. Lähettämiäsi kuvia ei julkaista missään julkisesti!

Hakemuksen ohessa kysytään muutamia lähtötietoja ja -asenteita, ja tutkimuksen lopuksi vastataan palvelun kehittämiseen tähtäävään hieman pidempään kyselyyn. Tutkimus kestää kaksi kuukautta, eli puhtaat vaatteet saa käyttöönsä viisi kertaa. Likaiset vaatteet ohjataan pesulaan. Osallistujalle palautuvat vaatteet eivät välttämättä ole samoja yksilöitä kuin edellisessä paketissa, mutta sama setti on käytössä koko ajan.

Tutkimukseen osallistumisesta viestiminen keskusteluissa ja sosiaalisessa mediassa on sallittua muistaen kuitenkin rakentavan keskustelun pelisäännöt. Jos siis koet puutteita, keskustele siitä ensin tutkijatiimin kanssa ennen kuin kailotat pettymyksesi julkiseksi. Tällaista palvelua ei ole vielä olemassa, ja tutkimuksessa vasta testataan sen toimivuutta. Jos haluat, voit somessa tagata @telaketju_poistotekstiili ja käyttää aihetunnistetta #lainavaatteeni. Saatamme jakaa julkisia julkaisujasi omalla instagram-kanavallamme.

 
 
 
 
 
 
 
Ikä *
 
Sukupuoli *
 
Ruokakunnan koko *
 
Työntekijästatus *
 
Koulutustausta *
 
Yleensä käyttämäsi vaatekoko: *
 
Käytössäsi on puhelin, jolla voit ottaa kuvia itsestäsi lainavaatteet päällä ja lähettää niitä WhatsAppissa tutkijatiimistä valitulle tukihenkilölle: *
 
Kuka kotonasi yleensä pesee vaatteet? *
 
Oletko koskaan vuokrannut vaatteita aikaisemmin? *
 
Mikä on suhteesi vaatteiden lainaamiseen? *
 
Mikä lainauksessa eniten epäilyttää? *
 
 
Mikä lainauksessa on parasta? *
 
 

Jos minut valitaan tutkimuksen osallistujaksi,

  • Sitoudun raportoimaan WhatsAppin välityksellä kuvan kera joka kerta, kun käytän lainavaatetta. Raportoin, jos pesen vaatteen tai huomaan siinä tai palvelussa puutteita.
  • Sitoudun ilmoittamaan, jos osoitteeni muuttuu tai kyvykkyyteni jatkaa tutkimuksessa heikkenee jostain syystä.
  • Sitoudun vastaamaan lopetuskyselyyn.
 
*
 

Tutkimus toteutetaan Telaketju-hankkeessa (www.telaketju.fi). Tietojasi ja palautettasi käytetään tuote palveluna -tutkimuksessa. Kaikki raportointi tämän kokeilun tuloksista tapahtuu anonyymisti.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tutkimuksessa tietosuojailmoituksessa.

 
*