LUOVUUS KUNNIAAN - KENELLE AURORA-MITALI?

 – TUNNUSTUS TIETEEN, TAITEEN TAI MUUN KULTTUURITYÖN ALALLA TOIMINEELLE HENKILÖLLE TAI TAHOLLE

Varsinais-Suomen liitto myöntää vuosittain joulukuussa Aurora-mitalin tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle. Mitali voidaan myöntää myös Varsinais-Suomesta lähtöisin olevalle, valtakunnalliseen kulttuurityöhön merkittävällä tavalla osallistuneelle henkilölle.

Aloitteen mitalin myöntämisestä voi tehdä varsinaissuomalainen kunta tai maakunnassa kulttuurityötä tekevä toimielin, seura tai varsinaissuomalainen henkilö.

Lue lisää ja katso, kenelle mitali aiempina vuosina on myönnetty.

Tee meille oma ehdotuksesi mitalin saajasta Lyyti-lomakkeella 28.9. mennessä:

Aurora-mitaleita on jaettu vuodesta 1977 alkaen. Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi mitaleita jaetaan tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen useampia kuin yksi. Toivomme saavamme paljon hyviä ehdotuksia.

Varsinais-Suomen liiton kulttuuritoimikunnan nimeämä raati valitsee aloitteiden joukosta ehdotukset mitalin saajista. Päätöksen asiasta tekee Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus.

Ehdotuksen tekijöiden nimiä ei julkaista, mutta saatujen aloitteiden lukumäärä kerrotaan. Mitalin saajat julkistetaan maakuntavaltuuston joulukuun kokouksessa 11.12.2017.