Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

yPolku-opinnot, monimuotototeutus/NonStop, 5-15 op
 

yPolku-opinnot sopivat erityisesti henkilöille, jotka harkitsevat oman yrityksen perustamista, haluavat päivittää liiketoimintaosaamistaan tai hankkia lisäosaamista yrittäjyydestä sekä tuotteiden tai palveluiden kehittämisestä sekä henkilöille, jotka suunnittelevat  opiskelua ammattikorkeakoulussa. Opinnot perustuvat opiskelijan omaan hyväksyttävään ideaan uudesta tuotteesta, palvelusta tai liiketoiminnasta. Tavoitteena tulee olla aito kiinnostus kehittää omaa ideaa eteenpäin.

 

yPolku -opintokokonaisuus (15 op) koostuu kolmesta opintojaksosta:

Ideasta liiketoimintakonseptiksi, 5 op

  • Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää idean arvioinnin tavoitteet sekä osaa kuvata idean liiketoimintanäkökulmasta. Opiskelija osaa selvittää ja kuvata idean uutuuden ja liiketoimintapotentiaalin. Opiskelija osaa tuottaa esityksen ideasta arviointia varten.
  • Tutustu opintojakson tarkempaan kuvaukseen, sisältöön ja totetukseen tästä.

Arvolupauksen luominen, 5 op

  • Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa luoda konseptista liiketoimintamallin, analysoida sitä ja tehdä valintoja liiketoiminnan kehittämiseksi.
  • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.

Asiakastestaus, 5 op

  • Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa testata tuotteen tai palvelun soveltuvuutta, toimivuutta ja kysyntää asiakkaiden parissa. Opiskelija osaa rakentaa verkostoja ja valmistella liiketoimintaympäristöä mm. sopimuksin tulevaa liiketoimintaa ajatellen.
  • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.
 
Voit suorittaa kaikki yPolku -opinnot (15 op) tai pelkästään yhden opintojakson. Huom! Arvolupauksen luominen ja asiakastestaus opintojaksoille osallistuminen edellyttää, että edeltävä opintojakso on hyväksytysti suoritettu.
 
Opintojaksot kuuluvat Savonian liiketalouden sekä matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin ja ovat hyväksiluettavissa valinnaisiin opintoihin.
 
Toteutus
Monimuotototeutus yksilöllisesti. Opinnot ovat itsenäistä, työpaja- ja ohjattua työskentelyä mm. asiantuntijaohjaus, työpajatoiminta, verkko-oppiminen, oppimispäiväkirja, raportointi ja esittelyt.   Opinnot voi aloittaa NonStop -periaatteella  ja edetä oman henkilökohtaisen aikataulun mukaisesti.
 
Opinnot perustuvat opiskelijan omaan hyväksyttävään ideaan uudesta tuotteesta, palvelusta tai liiketoiminnasta. Kurssille osallistuminen edellyttää  osallistujan idean hyväksymistä ja ohjauskeskustelua, joten varaa ohjauskeskusteluaika Jari-Pekka Jääskeläiselle, jari-pekka.jaaskelainen@savonia.fi, kun olet saanut vahvistusviestin ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Opintomaksut 
Avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 €/opintopiste) tai opiskeluaikaperusteinen:  kausimaksu (6 kk) 125 € tai vuosimaksu (12 kk) 250 €. Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Kausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen tietyn ajan sisällä.Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Koulutusrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Sitovat ilmoittautumiset 29.3.2020 mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Jos saat opiskelupaikan, tulee sinun vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Maksu toimii opiskelupaikan vahvistuksena. Saat maksuohjeet sähköpostiisi. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Opintopistekohtaista maksua ei palauteta, opintoaikaperusteisen maksun (kausi- tai vuosimaksu) voit kuitenkin käyttää muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.
 
Lisätiedot
Sari Turpeinen, sari.turpeinen(at)savonia.fi, puh. 044 7855621 tai avoinamk(at)savonia.fi
Sisällön ja toteutuksen osalta: Jari-Pekka Jääskelainen, jari-pekka.jaaskelainen(at)savonia.fi (ei kesän aikana)
 
Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!