Siirry sisältöön
Digiturvaviikko

Digiturvaviikko 26.–30.10.2020

Digitaalinen turvallisuus ei aina ole ensimmäisenä mielen päällä työn kiireen keskellä. Mutta sitäkin tärkeämpi asia se on, koska digitaalinen turvallisuus koskettaa meistä jokaista. Siksi Digiturvaviikko tuo lokakuussa digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen.
 

Digiturvaviikon ajankohtaiset

Seuraa Digiturvaviikon livelähetyksiä tai katso tallenteet
Suora linkki: mediaserver.fi/live/digiturvaviikko
 
Salasanapäivän videot, ohjeet ja vinkit
Video: Livehakkerointia reaaliajassa – näe, kuinka helppoa on salasanan murtaminen! Laura Kankaala, Timo Miettinen, KyberVPK
Video: Miksi salasanoista on tullut niin tärkeitä – kuinka toteutat turvallisen salasanojen hallinnan? Ville Kontinen, Kyberturvallisuuskeskus
Ohjeet ja vinkit Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla: Salasanat haltuun - Kuka käyttää tiliäsi?

TAISTO20-harjoituksen ilmoittautumisaikaa jatkettu - vielä ehdit mukaan 12.11. tai 19.11.2020
Katso lisätiedot ja ilmoita organisaatiosi mukaan: dvv.fi/taisto
 
Digiturvan 9-kohtainen tarkistuslista johdolle ja asiantuntijoille 
Löydät tarkistuslistan Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta: Digiturvan hyvät käytännöt johdolle ja ICT:n sekä digiturvan asiantuntijoille – tarkistuslista (pdf)
 

Mikä #Digiturvaviikko?

Digiturvaviikolla haastamme organisaatiot ja niiden työntekijät käyttämään yhden työtunnin viikon aikana digitaalisen turvallisuuden edistämiseen. Tunnin voi käyttää esimerkiksi Digiturvaviikon ohjelman parissa, pelaamalla Digiturvallinen elämä -pelin tai suorittamalla Digiturvallinen elämä -koulutuksia. Voitte myös pitää omia, sisäisiä koulutuksia tai järjestää digiturvallisuuteen liittyviä työpajoja. Jaa vinkkisi myös muille sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko! Lue, millaista ohjelmaa henkilöstölle on tarjolla. 

Tunti digiturvaan

Digiturvaviikolla järjestetään monipuolista ja opettavaista ohjelmaa digitaalisen turvallisuuden kentältä myös organisaatioiden asiantuntijoille. Ohjelmassa on haastatteluita kiinnostavien henkilöiden kanssa, havainnollistavia casetarinoita organisaatioilta digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta sekä muun muassa livehakkerointia. Keskiviikkona vietämme salasanapäivää ja haastamme organisaationne henkilöstön vaihtamaan turvalliset salasanat. Lue lisää asiantuntijoiden ohjelmasta.
 
Pienillä digitaalisen arjen valinnoilla rakennamme turvallista digitaalista yhteiskuntaa. Yhdessä kehitämme Suomesta maailman digiturvallisimman maan. 
 
 
#digiturvaviikko #digiturva 
 
 
Digiturvaviikon järjestää Digi- ja väestötietoviraston digiturvapalvelut – mukana viikolla yhteistyössä kanssamme, Keskusrikospoliisi, Kuntaliitto, Liikenne- ja viestintävirasto, Tietosuojavaltuutetun toimisto, Turvallisuuskomitea sekä FISC ry