Siirry sisältöön
Digiturvaviikko

Digiturvaviikko 26.–30.10.2020

Digitaalinen turvallisuus ei aina ole ensimmäisenä mielen päällä työn kiireen keskellä. Mutta sitäkin tärkeämpi asia se on, koska digitaalinen turvallisuus koskettaa meistä jokaista. Siksi Digiturvaviikko tuo lokakuussa digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen.
 

Digiturvaviikon ajankohtaiset

Seuraa Digiturvaviikon livelähetyksiä tai katso tallenteet
Suora linkki: mediaserver.fi/live/digiturvaviikko
 
Digiturvan 9-kohtainen tarkistuslista johdolle ja asiantuntijoille 
Digitaalisen turvallisuuden tarkistuslistaan tutustumme livelähetyksessä to 29.10. klo 14.45-15.15.
Tarkistuslistan löydät DVV:n verkkosivuilta: Digiturvan hyvät käytännöt johdolle ja ICT:n sekä digiturvan asiantuntijoille – tarkistuslista (pdf)
 
Salasanapäivän materiaalit
Katso ohjeet ja vinkit Kyberturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla: Salasanat haltuun - Kuka käyttää tiliäsi?
Katso Salasanapäivän videotallenteet
 

Mikä #Digiturvaviikko?

Digiturvaviikolla haastamme organisaatiot ja niiden työntekijät käyttämään yhden työtunnin viikon aikana digitaalisen turvallisuuden edistämiseen. Tunnin voi käyttää esimerkiksi Digiturvaviikon ohjelman parissa, pelaamalla Digiturvallinen elämä -pelin tai suorittamalla Digiturvallinen elämä -koulutuksia. Voitte myös pitää omia, sisäisiä koulutuksia tai järjestää digiturvallisuuteen liittyviä työpajoja. Jaa vinkkisi myös muille sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko! Lue, millaista ohjelmaa henkilöstölle on tarjolla. 

Tunti digiturvaan

Digiturvaviikolla järjestetään monipuolista ja opettavaista ohjelmaa digitaalisen turvallisuuden kentältä myös organisaatioiden asiantuntijoille. Ohjelmassa on haastatteluita kiinnostavien henkilöiden kanssa, havainnollistavia casetarinoita organisaatioilta digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta sekä muun muassa livehakkerointia. Keskiviikkona vietämme salasanapäivää ja haastamme organisaationne henkilöstön vaihtamaan turvalliset salasanat. Lue lisää asiantuntijoiden ohjelmasta.
 
Pienillä digitaalisen arjen valinnoilla rakennamme turvallista digitaalista yhteiskuntaa. Yhdessä kehitämme Suomesta maailman digiturvallisimman maan. 
 
 
#digiturvaviikko #digiturva 
 
 
Digiturvaviikon järjestää Digi- ja väestötietoviraston digiturvapalvelut – mukana viikolla yhteistyössä kanssamme, Keskusrikospoliisi, Kuntaliitto, Liikenne- ja viestintävirasto, Tietosuojavaltuutetun toimisto, Turvallisuuskomitea sekä FISC ry