Siirry sisältöön
Ymmärrä työyhteisön dynamiikkaa

Ymmärrä työyhteisön dynamiikkaa

Tiistai 7.5. klo 912
Webinaari

Jokainen johtaja ja esihenkilö törmää työelämässä tilanteisiin, joissa ammatilliset, aikuiset ja fiksut ihmiset tuntuvat käyttäytyvän ihan ihmeellisellä tavalla. Joskus koko työyhteisö näyttäisi jollain tavoin ajautuvan pois kurssiltaan tai samat ongelmat työyhteisössä tuntuvat kerta toisensa jälkeen toistuvan. Mitä näissä tilanteissa pohjimmiltaan tapahtuu? Mistä työyhteisön dynamiikka rakentuu? Millaiset tekijät vaikuttavat siihen, miksi järkevät ihmiset käyttäytyvät joskus epärationaalisen tuntuisella tavalla?

Työyhteisön dynamiikka -koulutuksessa käsittelemme työyhteisön dynamiikan syntyä ja muodostumista, ryhmäilmiöitä, työpaikan taannuttavia voimia ja ryhmän muodostumisen vaiheita. Pohdimme hyvää johtajuutta erilaisten ryhmädynaamisten ilmiöiden keskellä ja ryhmän eri kehitysvaiheissa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystäsi ryhmädynaamisista ilmiöistä ja johtajuuden peruskysymyksistä. Koulutuksen jälkeen osaat vastata työyhteisön dynamiikan väärentymiin ja kykenet lukemaan tilanteita paremmin.

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille esihenkilöille ja johtajille, jotka kaipaavat työkaluja esihenkilötyön työkalupakkiinsa.

Vaativuustaso

Taso 3: Kapeat ja syventävät aihealueet, jonkin verran erityiskysymyksiä.

Koulutuksen sisältö

Ymmärrä työyhteisön dynamiikkaa

  • Työyhteisön dynamiikka
  • Ryhmädynamiikka ja ryhmädynaamiset ilmiöt
  • Jännitteet työssä
  • Työyhteisöjen taannuttavat voimat
  • Johtajaan kohdistetut epärealistiset toiveet
  • Ryhmän kehitysvaiheet ja niissä johtaminen
  • Johtaminen prosessina
  • Johtajan työhyvinvointi dynamiikan paineessa

Kouluttaja: Eduhouse

Koulutuksen asiantuntijana toimii Anna Lohman (työpsykologi PsM, ekonomi KTM, työnohjaaja STOry, organisaatiokonsultti FINOD), joka on erikoistunut työelämän psykologisiin ilmiöihin. Anna auttaa työkseen työntekijöitä, työyhteisöjä, esihenkilöitä ja johtoa tekemään työtä helpommin ja tehokkaammin. Organisaatiopsykologian rautaiseksi asiantuntijaksi luonnehdittu Anna tunnetaan kouluttajana lämpimästä, ihmisläheisestä ja selkeästä tavasta käsitellä työelämän vaikeitakin kysymyksiä.

Avainsanat: ryhmädynamiikka, organisaatiodynamiikka, ryhmäilmiöt, kehitysvaiheet, jännitteet, johtaminen, esihenkilötyö

Ilmoittaudu viimeistään 2.5.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille. Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.
 
Ilmoittautumisesi on aina sitova. Jos jätät perumatta osallistumisesi koulutukseen, veloitamme sinulta 30 euron maksun. Muistathan siis aina peruuttaa osallistumisesi esteen sattuessa!