Siirry sisältöön
Yhdistys ja säätiö – Yhdistykset 28.9.2021

Yhdistys ja säätiö – Yhdistykset 28.9.2021

 
Erilaisia ja eri tarkoitusta varten perustettuja yhdistyksiä ja säätiöitä on paljon, säätiöitä kolmisen tuhatta ja yhdistyksiä yli sata tuhatta. Niiden koko vaihtelee merkittäviä omaisuusmassoja hallitsevista ja tuhansia ihmisiä koskettavista pieniin harrastuspohjaisiin järjestöihin.
 
Lainsäädäntö ei erottele järjestöjä koon tai toiminnan perusteella, joten samat perussäännöt koskevat niitä kaikkia. Jokaisen yhdistyksen tai säätiön hallinnossa mukana olevan tulee tietää perusasiat järjestön oikeudellisesta luonteesta ja vastuukysymyksistä, tilinpäätöksen sisällöstä ja verokysymyksistä. Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön veroasioiden hallitseminen on vaativaa.
 
Koulutuspäivän aikana käsitellään käytännönläheisesti järjestöjen sekä välittömän että välillisen verotuksen keskeisiä kysymyksiä. Niihin perehtymällä voi säästyä ikäviltä, kalliilta yllätyksiltä. Koulutuksen aikana käydään läpi myös tilinpäätöksen ongelmakohtia, yhdistyksen hallinnon keskeisiä seikkoja sekä muita yhdistysten toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia asioita.
 
Koulutus on tarkoitettu:
  • yhdistystenhallituksen jäsenille, asiamiehille ja toiminnanjohtajille ja kaikille muille niissä vastuullisissa tehtävissä toimiville
  • yhdistysten tilintarkastajille
  • tilitoimistoille
  • yhdistysten varainhoitajille, kunnille, korkeakouluille ja kaikille julkisille organisaatioille, joilla on yhdistyspohjaista toimintaa.
 
Katso myös pakettitarjous:
Kun osallistut myös Yhdistys ja säätiö - Säätiöt -koulutuspäivään (5.10.2021), saat molemmat koulutukset hintaan 900 € + alv 24 %.
Mainitse ilmoittautimisvaiheessa, jos haluat samalla ilmoittautua toiseen Yhdistys ja säätiö -koulutukseen. Pakettitarjous huomioidaan laskutuksessa.