Siirry sisältöön
Voittavan tarjouksen tekeminen ja esittäminen

Voittavan tarjouksen tekeminen ja esittäminen | Myyjän polku

 

Maanantai 26.4. klo 8.45−12.00
Webinaari

Moni myyjä käyttää suurimman osan työajastaan tarjousten tekemiseen ja esittämiseen sekä kaupan hakemiseen.

Tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia myynti-caseista ei tänä päivänä päädy mihinkään päätökseen. Asiakas siirtää päätöstä eteenpäin tai ei jostain syystä halua tai pysty tekemään päätöstä. Ehkä asiakas vain shoppaili. Silloin, kun asiakas päätyykin ostamaan jotain, on hänellä 3−5 vaihtoehtoa harkittavanaan. Huonoimpien myyjien hit-rate tarjouksissa on noin 10−20 prosenttia, kun parhailla se on jopa 50−90 prosenttia.

Tässä koulutuksessa opit, mitä parhaat myyjät tekevät eri tavalla kuin muut.

Koulutuksen jälkeen tavoitteiden saavuttaminen on sinulle selkeämpää ja helpompaa. Pystyt myös poimimaan itsellesi vähintään 2−3 välittömästi toteutettavaa ideaa.

Koulutuksessa käsittelemme seuraavia aiheita:

  • Kannattaako tarjousta tehdä aina kun asiakas pyytää?
  • Mikä on ylipäänsä oikea hetki tehdä tarjous?
  • Miltä näyttää voittavan tarjouksen sisältö?
  • Miten tarjous kannattaa esittää, jos haluaa varmistaa, että asiakas ostaa?
Kouluttajamme Jan Ropponen on havainnut lukuisissa myynnin kehityshankkeissa, että myynnin johtamisessa keskitytään liikaa kauppojen klousaamiseen, eikä tarpeeksi kannattavien kauppojen rakentamiseen. Onko asia näin myös isoissa kaupoissa? Mihin asioihin sinun pitäisi keskittyä, jos haluat varmistaa, että yrityksenne pystyy voittamaan isoja sopimuksia myös vuonna 2021?
 
 


Jan Ropponen
Founder, CEO 
Axend Oy

Jan Ropponen auttaa myyjiä luomaan enemmän arvoa asiakkaille. Janin filosofia on se, että myyjien kyky luoda arvoa korreloi suoraan heidän myyntituloksensa kanssa. Jan valmentaa maailman johtavien ohjelmistoyritysten myyntiorganisaatioita ja on muun muassa kirjoittanut modernista myynnistä nämä kirjat: Sales Habits of Winners, Revenue Growth Platform ja Miljoonamyyjä.

 
 
MMA:n jäsenetuhintasi tähän webinaariin on 149 euroa + alv 24 %.
Hinta muille 199 euroa + alv 24 %.
 

Varaa paikkasi webinaariin tästä!