Siirry sisältöön
Mentorointialumnin tapaaminen - Voiko työyhteisö toimia ilman pomoja?

 

 

Voiko työyhteisö toimia ilman pomoja?

Hierarkialle on vaihtoehtoja, ja näitä malleja toteuttavat mm. Suomessa Vincit, Reaktor, Gofore, ja maailmalla tekstiilivalmistaja W.L. Gore, hollantilainen kotihoidon tuottaja Buurtzorg ja yksi maailman suurimmista tomaattivalmisteiden tuottajista, kalifornialainen Morning Star.

Paljon huomiota on kiinnittänyt se, että ne toimivat lähes ilman pomoja. Mutta jotta ymmärtää, miten tämä on mahdollista, pitää selvittää, miten ei-hierarkkinen organisoituminen tapahtuu. Mitä on johtajuus johtajattomassa mallissa? Miten tehdään päätöksiä tai saavutetaan tavoitteita ilman esihenkilöitä? Millaisia rakenteita ja toimintatapoja tarvitaan? Miksi ym. firmoissa ei-hierarkisesta mallista ei ole seurannut kaaos, vaan suurempi tuottavuus ja työtyytyväisyys kuin verrokkifirmoissa?

Puheenvuorossa kosketellaan niin arjen käytänteitä kuin ihmiskuvaakin. Jos siis haluat pohtia työyhteisöiden tulevaisuutta, kutkutella älynystyröitäsi ja ravistella totuttuja uskomuksia, tervetuloa mukaan 13.9. klo 17 - 19 (etätilaisuus). Tilaisuudessa on tilaa kysymyksiin ja keskusteluun. 


Alustajana aiheeseen toimii Perttu Salovaara, FT, dosentti, ja litteiden organisaatioiden rakennusmestari Renesans Consultingista. Hän on toiminut organisaatiokonsulttina yli 20 v. ja tehnyt akateemista tutkimusta ei-hierarkkisista johtamismalleista 15 vuotta. Häneltä ilmestyi loppuvuodesta 2020 kirja ”Johtopäätös. Ihmiset ja organisaatiot pomokulttuurin jälkeen”. Voit halutessasi tutustua hänen kirjoituksiinsa:


Tapahtuma on YKAn mentorointialumnin jäsenille. Mentorointilalumni ylläpitää YKAn mentorointiohjelmissa syntyneitä verkostoja ja tarjoaa mahdollisuuden keskustella ajankohtaisista työelämän ilmiöistä.

Ilmoittautumalla tapahtumaan liityt samalla YKAn mentorointialumniin, josta voit poistua halutessasi. Alumnitapahtumia järjestetään pari kertaa vuodessa. Alumniin liittyminen ei velvoita osallistumaan tapahtumiin. Alumni toimii myös YKAn mentoripoolina, ja mentoria tai aktoria etsivät ykalaiset voivat myös etsiä sellaista alumnin joukosta. Suostumustasi siihen kysytään sinulta erikseen.

Ilmoittaudu sekä mentorointialumniin että tähän tapahtumaan joko sivun ylälaidasta tai tästä.

Haluatko liittyä alumniin, mutta et pääse tähän tapahtumaan? Ilmoittaudu silloin täältä.

Alumni on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat joskus osallistuneet YKAn mentorointiohjelmaan. Jos et vielä ole ollut mukana YKAn ohjelmissa, mutta olet kiinnostunut toiminnasta, kerro siitä täällä.