Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon tiekarttatyön työpaja

Kutsu ja ohjelma 2. tiekarttatyöpajaan

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon tiekarttatyöpajat

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon tiekarttatyöpajat 2023

Varsinais-Suomen liitto koordinoi maakunnallisen matkailun kehittämisen tiekartan toteuttamista yhdessä alan kehittäjäverkoston kanssa. Tiekartta kokoaa matkailutoimijat julkiselta ja yksityiseltä puolelta sekä koulutus- ja tutkimuslaitoksista yhteen toteuttamaan koordinoitua ja vaikuttavaa matkailun kehittämistyötä.

Varsinais-Suomen liitto on valinnut Sweco Finland Oy:n toteuttamaan vuoden 2023 aikana neljästä työapajasta koostuvan työpajasarjan, jolla tähdätään tiekartan kärkiteemoihin pohjautuvien hankkeiden perustamiseen sekä hanketoimi-joiden yhteistyön vahvistamiseen ja verkottumiseen.

 

Työpajasarjan toinen osa keskittyy ruokamatkailuteemaan

Teemaa koskeva työpaja järjestetään keskiviikkona 11.10.2023 klo 12.00–16.00 Uudessakaupungissa kulttuurikeskus Crusellissa, osoitteessa Kullervontie 11, 23500 Uusikaupunki. Tapahtuma on suomenkielinen. 

Työpajan aiheena on ruokamatkailun kehittäminen Varsinais-Suomen eri alueilla, tuomalla käynnissä olevia kehityshankkeita, kehittäjiä, ruoantuottajia, elintarvikkeiden jalostajia ja matkailuyrittäjiä yhteen, tunnistamalla uusia kehityskohteita ja luomalla mahdollisuuksia uusien hankkeiden synnylle. Yleisesti tavoitteena on tarjota alan toimijoille verkostoitumista tukeva kohtaamispaikka ja yhteistyön puitteet.

Työpaja aloitetaan kulttuurikeskus Crusellin auditoriossa yhteisillä työpajasarjaa, hankerahoitusta sekä aiheena olevia kärkiteemoja koskevilla alustuksilla, joiden jälkeen syvennytään ruokamatkailun kehittämishankkeiden sekä -toimenpiteiden ideointiin työryhmätyöskentelyn keinoin.

 

Mitä toivomme osallistujalta? 

Jotta osaamme varautua työpajaan riittävillä järjestelyillä, ilmoittauduthan työpajaan 6.10.2023 menneessä. 

Lisäksi toivomme, että osallistujat valjastavat kokemuksensa ja asiantuntemuksensa työpajan käyttöön esittämällä käsiteltäviin aihealueisiin liittyviä huomioita Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämistarpeista sekä mielessä orastavia ratkaisuvaihtoehtoja. Työryhmien tehtävänä on yhteistyössä kirjata hankkeistettavat ideat ylös ja pohtia mm. potentiaalisia hankkeiden osallistujia ja vetäjiä.

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekarttaan 2021–2027 voit tutusta myös etukäteen Varsinais-Suomen liiton sivuilla.