Siirry sisältöön
Varaukset kirjanpidossa ja verotuksessa

Varaukset kirjanpidossa ja verotuksessa | UUTUUS 

Torstai 22.9. klo 13.3015.00
Webinaari

Missä tilanteessa mitäkin varausmuotoa kannattaa tai voi käyttää? Tässä koulutuksessa käymme läpi kirjanpitolain pakolliset varaukset ja verotusperusteiset varaukset sekä niiden käsittelyn elinkeinoverotuksen puolella. Käsitelemme oikeaa kirjaamista ja opit tuntemaan molempien varausten käsittelyn erot kirjanpidossa ja verotuksessa. Opit myös, mikä on kirjanpitovelvollisen vastuu varauksista.

Tavoite

Tavoitteena on tunnistaa velvollisuus muodostaa pakollisia varauksia tai perustellut syyt tehdä verotusperusteisia varauksia.

Kenelle

Koulutus soveltuu kaikille tilinpäätöksiä laativille kirjanpitäjille, jotka kaipaavat varmuutta eri varausten käsittelyyn kirjanpidossa ja verotuksessa. Koulutus on syventävä, joten osallistujan odotetaan ymmärtävän kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisen perusteet, sekä omaavan kokemusta aiheesta.

Vaativuustaso

Taso 3: Kapeat ja syventävät aihealueet, jonkin verran erityiskysymyksiä.

Koulutuksen sisältö

  • Pakolliset varaukset ja verotusperusteiset varaukset kirjanpidossa ja verotuksessa.

Kouluttaja: Eduhouse

Koulutuksen asiantuntija Leena Rekola-Nieminen on vahva taloushallinnon ammattilainen ja hän on toiminut pitkään kouluttajana muun muassa kirjanpitoon, verotukseen ja taloushallintoon liittyvissä koulutuksissa. Leena on KILAn jäsen ja toiminut aiemmin myös Suomen Taloushallintoliiton puheenjohtajana. Leena on kirjoittanut useita artikkeleita sekä julkaissut kirjoja kirjanpidosta.

Avainsanat: varaukset, pakolliset varaukset, verotusperusteiset varaukset

 

Ilmoittaudu viimeistään 23.9.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille. Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.
 
Ilmoittautumisesi on aina sitova. Jos jätät perumatta osallistumisesi koulutukseen, veloitamme sinulta 30 euron maksun. Muistathan siis aina peruuttaa osallistumisesi esteen sattuessa!