Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Uusiutuvan energian järjestelmät, monimuotototeutus, 15 op

 
Opinnot sopivat mm. kone-, sähkö-, tieto-, rakennus- tai ympäristötekniikan insinööritutkinnon suorittaneille, jotka ovat suuntautumassa energiatekniikan puolelle tai tarvitsevat työssään  lisäosaamista uusiutuvan energian järjestelmistä.

Opintokokonaisuus (15 op) koostuu energiatekniikan tutkinto-ohjelman syventävistä ammattiopinnoista:

 • Hajautettu energiantuotanto ja hybridijärjestelmät, 5 op, syksy 2019
 • Uusiutuvat energiajärjestelmien valinta, suunnittelu ja hankinta, 5 op, kevät 2020
 • Biopolttoaineet ja biopolttoaineiden tuotanto, 5 op, kevät 2020

Opintojaksot kuuluvat Savonian energiatekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmassa osaamisen syventämisen opintoihin ja ovat hyväksiluettavissa tutkinnon opintoihin. Huomio, että opintojaksoille saattaa olla pohjatietovaatimuksia/vaadittavia edeltäviä opintoja. Voit halutessasi suorittaa kokonaisuudesta myös yksittäisiä opintojaksoja.

Syksyllä 2019 toteutettavat:

Hajautettu energiantuotanto ja hybridijärjestelmät, 5 op (ilmoittautuminen päättynyt syksyn osalta)

 • Lähiopetusta noin kerran kuukaudessa Varkauden kampuksella.
 • Aloitus lauantaina 14.9.2019 klo 8.00-14.00 (ryhmän WU16SM mukana), tarkempi aikataulu elokuussa lukujärjestysten verkkopalvelusta.
 • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.
 • Lisätietoja sisällön ja toteutuksen osalta: Harri Heikura, harri.heikura(at)savonia.fi tai Jukka Huttunen, jukka.huttunen(at)savonia.fi (ei kesä-/heinäkuussa)
 • Ilmoittautuminen 8.9.2019 mennessä.

Keväällä 2020 toteutettavat:

Uusiutuvat energiajärjestelmien valinta, suunnittelu ja hankinta, 5 op

 • Lähiopetusta kerran kuukaudessa Varkauden kampuksella.
 • Aloitus tammikuussa 2020 vk:lla 2 (ryhmän WU17SM mukana),  kevään tarkempi aikataulu aikataulu joulukuun puolessa välissä Savonian lukujärjestysten verkkopalvelusta.
 • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.
 • Lisätietoja sisällön ja toteutuksen osalta: Tanja Pentinsaari, tanja.pentinsaari(at)savonia.fi
 • Ilmoittautuminen 1.1.2020 mennessä.

Biopolttoaineet ja biopolttoaineiden tuotanto, 5 op

 • Lähiopetusta kerran kuukaudessa Varkauden kampuksella.
 • Aloitus tammikuussa 2020 vk:lla 2 (ryhmän WU17SM mukana),  kevään tarkempi aikataulu aikataulu joulukuun puolessa välissä Savonian lukujärjestysten verkkopalvelusta.
 • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.
 • Ilmoittautuminen 1.1.2020 mennessä.
Toteutus
Opintojaksot toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa kerran kuukaudessa olevat lähitunnit, itsenäinen ja verkkoympäristössä opiskelu muodostavat kokonaisuuden. Opinnot toteutetaan energiatekniikan tutkinto-opiskelijaryhmän (WU16SM/syksy ja WU17SM/kevät) mukana, ryhmän lukujärjestyksen mukaisesti. Tarkemmat aikataulutukset löytyvät Savonian lukujärjestysten verkkopalvelusta. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä, joten  opiskelijalla on oltava oma kannettava tietokone. 
 
Voit halutessasi suorittaa kokonaisuudesta myös yksittäisiä opintojaksoja.  Huomio, että opintojaksoille saattaa olla pohjatietovaatimuksia/vaadittavia edeltäviä opintoja.
 
Opintomaksut 
Avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 €/opintopiste) tai opiskeluaikaperusteinen: kausimaksu (6 kk) 125 € tai vuosimaksu (12 kk) 250 €. Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Kausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen tietyn ajan sisällä. Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Sitovat ilmoittautumiset: syksyn 2019 opintojakson osalta 8.9.2019 mennessä,  kevään opintojaksoile 1.1.2020 mennessä.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Jos saat opiskelupaikan, tulee sinun vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Maksu toimii opiskelupaikan vahvistuksena. Saat maksuohjeet sähköpostiisi viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Voit kuitenkin käyttää sen muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Koulutusrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Lisätietoja
Sari Turpeinen, 044 785 5621, sari.turpeinen(at)savonia.fi
Sisällön ja toteutuksen osalta: Olli-Pekka Kähkönen, olli-pekka.kahkonen(at)savonia.fi
MIkäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoin.amk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!