Tiedotustilaisuus ruokaketjun monipuolistamisesta

Ruokajärjestelmän monipuolisuuden kohentaminen osaksi tulevaisuuden politiikkaa

Tiedotustilaisuus 18.6.2018 klo 13 - 14

Ravinnosta saatavasta energiasta 75 prosenttia on peräisin vain kahdestatoista kasvilajista ja viidestä eläinlajista. Ruokajärjestelmän yksipuolistuminen uhkaa ihmiskunnan ja suomalaisen yhteiskunnan sopeutumiskykyä. Monipuolisuuden tärkeys on huomioitava vahvemmin tulevaisuuden kestävää kansainvälistä ruokataloutta tukevia politiikkatoimenpiteitä suunniteltaessa.  

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan Luken ruokajärjestelmän monipuolisuutta käsittelevä policy brief. Suomalaista proteiinitaloutta kehittävän ScenoProt-hankkeen tutkijat kertovat monipuolisuuden hyödyistä ja keinoista muutoksen toteuttamiseksi. 

Monipuolisuus elintarvikevalinnoissa, ruokakulttuurissa ja markkinoissa näkyisi monipuolisuutena myös pelloilla, eli parempana tuotantoympäristön biodiversiteettinä. Se loisi uusia mahdollisuuksia niin kuluttajille kuin yritystoiminnallekin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. 

  • Aika: ma 18.6.2018 klo 13 - 14
  • Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

Ohjelma

  • Kestävä proteiinijärjestelmä avaa uusia mahdollisuuksia, johtava tutkija Anne Pihlanto, Luke
  • Monipuolinen viljely vahvistaa alkutuotantoa, erikoistutkija Marjo Keskitalo, Luke
  • Ruokajärjestelmä vaatii rohkeaa uudistamista, tutkimusprofessori Sirpa Kurppa, Luke

TIlaisuutta ennen kahvitarjoilu klo 12.30 alkaen.

Ilmoittaudu mukaan yläreunan Ilmoittaudu tapahtumaan -linkistä 13.6.2018 mennessä!

 

Lisätietoja

ScenoProt-hanke:
www.luke.fi/scenoprot
Twitter: @scenoprot

Tilaisuuteen liittyvät kysymykset:
Juha Heikkilä
juha.heikkila@luke.fi
puh. 029 532 6107