Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Tekniikan tutkinto-ohjelmien eri laajuisia opintoja
 

Tavoitteena on suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia tekniikan tutkinto-ohjelmista Savilahden kampuksella Kuopiossa. Varkauden kampuksella voi opiskella energiatekniikkaa sekä Iisalmen kampuksella konetekniikkaa. Opinnot suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan hakijan taustan, oppimistarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.
 
Opintojaksojen ja -paikkojen määrä avoimessa amk:ssa vaihtelee tutkinto-ohjelmittain, joten opiskelu on mahdollista, mikäli tutkintoryhmissä on tilaa. Opintojen sisällöt ovat tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmien mukaiset. Tutustu tekniikan opetussuunnitelmiin etukäteen tästä.
 
Kohderyhmä
Opiskelijaksi voivat ilmoittautua tekniikan amk-opinnoista kiinnostuneet. Myös alalla työskentelevät tai alan työtehtäviin palaavat, jotka haluavat päivittää osaamistaan, täydentää ammattitaitoa tai hankkia lisäosaamista. Jos suunnittelet opinto-oikeuden hakemista / palautusta, mutta hakukriteerit eivät täyty, voit opiskella puuttuvia opintoja avoimen amk:n kautta. Katso hakukriteerit täältä.
 
Toteutus
Opinnot/opintojaksot voivat olla joko päivä- tai monimuotototeutuksena suoritettavia (huom. kaikissa tutkinto-ohjelmissa ei ole monimuotototeutuksia). Tietoa päivä- ja monimuotototeutuksista saat tästä. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä, joten opiskelijalla tulee olla käytettävissä tietokone, jossa on internet-yhteys.
 
Opintomaksut 
Savonia haluaa tukea suomalaisten osaamisen kasvattamista koronakriisin aikana ja tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opinnot maksuttomana myös keväällä 2021. Voit opiskella maksutta muita opintoja, paitsi polkuopintoja. 
Joissakin opinnoissa voi olla kortti- tai materiaalimaksuja. Niistä ilmoitetaan aina erikseen.
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Koulutusrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Opintojen suunnittelu
Opinnot edellyttävät sitoutumista opiskeluun ja mahdollisen lähiopetuksen aikatauluihin sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Jos tarvitset apua opintojen suunnitteluun, esim. ohjausta tutkinto-ohjelman tai opintojaksojen valinnassa, niin ota ennen ilmoittautumista yhteyttä avoinamk@savonia.fi.  
 
Mikäli tiedät mitä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia aiot suorittaa,  merkitse opintojakso/-jaksot ilmoittautumislomakkeelle. Mikäli olet jo tehnyt opintosuunnitelman (hops) opinto-ohjaajan kanssa, niin kirjaa tieto siitä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja kohtaan.
 
Ilmoittautuminen ja peruminen
Kun ilmoittautuminen on saapunut, vahvistamme opiskeluoikeuden lähettämällä kirjautumisohjeet ja muun opintoihin liittyvän informaation noin viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Jos opiskelusuunnitelmasi muuttuvat, peru ilmoittautuminen mahdollisimman pian, jotta opiskelupaikka vapautuu seuraavalle.
 
Lisätiedot
Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!