Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Tekniikan tutkinto-ohjelmien eri laajuisia opintoja
 

Tavoitteena on suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia Tekniikan tutkinto-ohjelmista Kuopiossa Opistotien tai Microkadun kampuksella (ympäristötekniikka), Varkauden kampuksella (energiatekniikka) tai Iisalmen kampuksella (konetekniikka). Opinnot suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan hakijan taustan, oppimistarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.
 
Opintojaksojen ja -paikkojen määrä avoimessa amk:ssa vaihtelee tutkinto-ohjelmittain, joten opiskelu on mahdollista, mikäli tutkintoryhmissä on tilaa. Opintojen sisällöt ovat tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmien mukaiset. Tutustu tekniikan opetussuunnitelmiin etukäteen tästä.
 
Kohderyhmä
Opiskelijaksi voivat ilmoittautua tekniikan amk-opinnoista kiinnostuneet, alalla työskentelevät tai alan työtehtäviin palaavat, jotka haluavat päivittää osaamistaan, täydentää ammattitaitoa tai hankkia lisäosaamista. Opinto-oikeuden palautuksen hakemista suunnittelevat, joilta puuttuu opiskeluoikeuden palautuksen kriteereistä yli 60 opintopistettä.
 
Toteutus
Opinnot/opintojaksot voivat olla joko päivä- tai monimuotototeutuksena suoritettavia (huom. kaikissa tutkinto-ohjelmissa ei ole monimuotototeutuksia). Tietoa päivä- ja monimuotototeutuksista saat tästä. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä, joten opiskelijalla täytyy olla käytettävissä internet-yhteydellä oleva tietokone.
 
Opintomaksut 
Avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 €/opintopiste) tai opiskeluaikaperusteinen:  kausimaksu (6 kk) 125 € tai vuosimaksu (12 kk) 250 €. Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Kausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen tietyn ajan sisällä. Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Koulutusrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Opintojen suunnittelu
Opinnot edellyttävät sitoutumista opiskeluun ja mahdollisen lähiopetuksen aikatauluihin sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Jos tarvitset apua opintojen suunnitteluun, esim. ohjausta tutkinto-ohjelman tai opintojaksojen valinnassa, niin ota ennen ilmoittautumista yhteyttä:  Sari Turpeinen, puh. 044 785 5621, sari.turpeinen@savonia.fi tai avoinamk@savonia.fi.  Suunnittellaan yhdessä sinulle sopiva koulutuskokonaisuus.
 
Mikäli tiedät mitä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia aiot suorittaa,  merkitse opintojakso/-jaksot ilmoittautumislomakkeelle. Mikäli olet jo tehnyt opintosuunnitelman (hops) opinto-ohjaajan kanssa, niin kirjaa tieto siitä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja kohtaan.
 
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Sitovat ilmoittautumiset 1.8.2019 - 31.5.2020. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Jos saat opiskelupaikan, tulee sinun vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Maksu toimii opiskelupaikan vahvistuksena. Saat maksuohjeet sähköpostiisi. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Opintopistekohtaista maksua ei palauteta, opintoaikaperusteisen maksun (kausi- tai vuosimaksu) voit kuitenkin käyttää muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.
 
Lisätiedot
Sari Turpeinen, 044 785 5621, sari.turpeinen(at)savonia.fi
Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!