Siirry sisältöön
Tekijänoikeus ja juridiikka AI:n luomissa sisällöissä

Tekijänoikeus ja juridiikka AI:n luomissa sisällöissä

Torstai 21.3. klo 10−11
Webinaari 

Generatiivinen AI (tekoäly) on otettu käyttöön rytinällä organisaatioissa sekä USA:ssa että EU:ssa. Tunnettuihin työkaluihin, kuten ChatGPT ja Dall-E, liittyy kuitenkin merkittäviä tekijänoikeuksiin liittyviä riskejä.

Esimerkiksi tekoälyn käyttämät koulutusmateriaalit (corpukset) sisältävät usein tekijänoikeuksilla suojattuja aineistoja, joiden käyttöön ei ole pyydetty tai saatu lupaa. Toisaalta tekoälyohjelmistot voivat myös tuottaa ”teoksia”, jotka sisältävät kokonaisia suojattuja, kolmansien osapuolien omistamia teoksia tai ainakin tekijänoikeudellisesti relevantteja osia teoksista. Vähintään yhtä suuri ongelma liittyy generatiivisen AI:n tuottamien sisältöjen omaan tekijänoikeuteen.

Syntyykö tekoälyn generoimaan sisältöön tekijänoikeus? Kuka on tämän mahdollisen tekijänoikeuden omistaja? Osallistu koulutukseen, jossa käymme läpi generatiivisen AI:n tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä sekä miten niihin liittyviä riskejä voidaan vähentää.

KouluttajammeArttu Ahava
Intellectual Property Lawyer, Berggren Oy

Varatuomari Arttu Ahava on EU tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies ja teknologiajuristi, joka on ollut vuodesta 2015 Suomen suurimman IPR -oikeuksia hoitavan asiamiestoimisto Berggren Oy:n palveluksissa. Artulla on taustaa ja osaamista useassa generatiivisen AI:n kannalta olennaisessa oikeudenalassa: tietosuoja, tekijänoikeudet ja lähioikeudet, teollisoikeudet, IT -sopimukset ja EU:n teknologiaan liittyvä sääntely. Arttu on perehtynyt laajasti generatiivisen AI:n IPR- ja tietosuojaulottuvuuksiin, ja on muun muassa käynyt kouluttamassa tai puhumassa aiheesta lukuisissa eri tilaisuuksissa viimeisen vuoden aikana.


Koulutuksen järjestää Marketing Finland.


Ilmoittaudu viimeistään 18.3. 

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Tarjoamme ilmaisen osallistumisen tähän koulutukseen vain MMA:n jäsenille. Etkö ole jäsen? Liity nyt ja tule mukaan omiesi joukkoon!

Ilmoittautumisesi on aina sitova. Äkillisen esteen sattuessa muistathan perua osallistumisesi. Peruuttamattomista poissaoloista veloitamme sinulta 30 euron maksun.