Siirry sisältöön
TIETOA KOELIIKENTEESTÄ

Tampereen Ratikan koeliikenne alkaa 10. toukokuuta

Aikataulujen mukaista liikennöintiä testataan matkustajien kanssa 10. toukokuuta alkavalla koeliikenteen vaiheella. Koronan vuoksi koeliikennettä ei voida aloittaa täysin avoimesti vaan matkustajille avataan mahdollisuus ilmoittautua Ratikkakyytiin ennakkoon. Ilmoittautuminen koeliikenteeseen alkaa maanantaina 3.5. kello 12.00. Ilmoittautumislomakkeelle pääset sivun alalaidasta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
 
Ratikan reitti
Matkat ovat yhdensuuntaisia välillä Etelä-Hervanta - Pyynikintori ja Pyynikintori - Etelä-Hervanta. Matka kestää noin 30 min. Kyytiin voit nousta vain jommalta kummalta lähtöpysäkiltä, mutta voit poistua ratikasta millä tahansa reitin pysäkillä.
Ratikan reitin sekä pysäkkikartan löydät tämän linkin takaa: Ratikan reitti (Etelä-Hervannan Ratikkapysäkin osoite on Insinöörinkatu 92-98)
 
Maksaminen
Kyytiin pääsy edellyttää sekä ennakkoilmoittautumisen että matkalipun ostamisen ennakkoon tutuista Nyssen kanavista, eli Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai käyttämällä Nysse-matkakorttia. Ratikassa ei myydä matkalippuja. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu.
 
Terveysturvallisuus
Koeliikenteessä otetaan huomioon vallitsevat terveysturvallisuuden määräykset ja ohjeistukset. Joukkoliikenteessä on tällä hetkellä maskipakko, ellei käyttäjällä ole siihen terveydellistä estettä. Ethän osallistu ratikkamatkalle mikäli sinulla on mitään flunssan oireita. Tarkasta ajantasaiset ohjeet: www.nysse.fi/korona
 
Mistä on kyse?
Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta. Koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä lopullisten aikataulujen mukaisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa. Samalla kuljettajat ja liikenteenohjaajat saavat arvokasta kokemusta matkustajien kanssa aikataulun mukaan ajamisesta. Koeliikenteen aloittaminen on käänteentekevä vaihe myös matkustajien kannalta, sillä silloin he pääsevät tutustumaan Ratikalla matkustamiseen ja voivat sitä kautta vaikuttaa palvelukokemuksen hiomiseen.
 
Lue koko tiedote: tästä
 
 

Ilmoittaudu koeliikenteeseen tästä