Siirry sisältöön
Seksuaalinen häirintä työelämässä - Tunnista, tiedosta, toimi!


Miten työnantajat puuttuvat seksuaalisen häirintään ja millaisia ohjeistuksia tilanteita varten tulisi olla? Tervetuloa kuulemaan tuoreita tutkimustuloksia ja paneelikeskustelua aiheesta akavalaisten yhteiseen webinaariin 7.3.2024 klo 15.00–16.00.

Tilaisuus pohjautuu 17 akavalaisen liiton Taloustutkimukselta tilaamaan kyselytutkimukseen seksuaalisen häirinnän ja seksismin yleisyydestä työpaikoilla. Webinaarissa pureudutaan kyselyn tuloksiin sekä siihen, millä toimenpiteillä työpaikoilla voidaan puuttua ja ehkäistä seksuaalista häirintää. 

Webinaari on avoin kaikille YKAn jäsenille. 

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:
https://www.lyyti.fi/reg/Seksuaalinen_hairinta_tyoelamassa_0510


Webinaarin ohjelma 

15.00 Tervetulosanat: Teemu Hankamäki, työmarkkinajohtaja, Tekniikan akateemiset TEK 
 
15.05 Alustukset webinaarin aiheeseen:
  • Lainsäädäntö antaa hyvät raamit ja velvoitteet. Maria Färkkilä, työmarkkinajuristi, Juristiliitto 
  • Miltä tilanne työpaikoilla näyttää tutkimuksen valossa? Susanna Bairoh, tutkimuspäällikkö, Tekniikan akateemiset TEK 
15.15 Paneelikeskustelu.
Mitä keinoja työelämässä on puuttua seksuaaliseen häirintää? Mikä on työkulttuurin merkitys, entä mistä toimivat ohjeistukset seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisyyn sisältävät? Keskustelmassa Juho Salmi, tuotepäällikkö Bolt.Works, Rachel Mäkinen, HR-johtaja Accenture ja Sari Tuunainen, toiminnanjohtaja Suomen Valmentajat. Paneelin moderaattorina toimii Tapio Heiskari, osaamispolitiikan asiantuntija, Tekniikan akateemiset TEK 

15.50 Yleisökysymykset 
  
16.00 Tilaisuus päättyy 
 

Webinaarin toteuttajat: Tekniikan Akateemiset TEK, Agronomiliitto, Akavan Erityisalat, Asiantuntijat ja Esihenkilöt ASIA, AKI-liitot, Insinööriliitto IL, Juristiliitto – Juristförbundet, Kasvatuksen ja Nuorisotyön Asiantuntijat KNT, KTK Tekniikan Asiantuntijat, Kuntoutusalan Asiantuntijat, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Ekonomit, Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Lääkäriliitto, Tradenomit ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut. 

Taloustutkimus toteutti 17 akavalaiselle liitolle kyselyn seksuaalisesta häirinnästä ja seksismistä työelämässä sekä toimenpiteistä, joilla seksuaalisen häirintään ja seksismiin on työpaikoilla puututtu. Kyselyyn vastasi 5 931 liittojen jäsentä. Kysely oli käynnissä 30.5.–18.6.2023.