Siirry sisältöön
School of Sales: Uusasiakashankinnan tehopäivä - kuinka löydät ja lähestyt asiakaskandidaatteja tehokkaasti?

School of Sales: Uusasiakashankinnan tehopäivä - kuinka löydät ja lähestyt asiakaskandidaatteja tehokkaasti?

 

Torstai 29.9. klo 8.3016.00
Webinaari (School of Sales)

 

Miten ja mistä löydät potentiaalisia asiakasehdokkaita tehokkaasti? Miten toisaalta lähestyt asiakkaita eri kanavien avulla tavalla, joka tuottaa tuloksia ilman päänsärkyä?

Moni asia myynnissäkin on muuttunut, mutta kiistaton tosiasia on, että ilman aktiivista prospektointia ja kontaktointia pitkäkestoinen menestys myynnissä jää valtaosalta kokematta. Onneksi oikein tehdyillä toimenpiteillä ja tekniikoilla kenestä tahansa voi kuoriutua mestariluokan prospektoinnin ja kontaktoinnin talentti.

Tämä koulutus on pyhitetty puhtaasti prospektoinnille ja kontaktoinnille. Konkreettisen koulutuspäivän jälkeen käytössäsi ovat tuoreimmat ja tehokkaimmat keinot potentiaalisten asiakkaiden tunnistamiseen ja kontaktoimiseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Webinaarin agenda

  • Ideaalien asiakaspersoonien tunnistaminen ja luokittelu
  • Vastaanottajan mielenmaiseman ja ostopäätösprosessin ymmärtäminen
  • Herättävän hissipuheen rakentaminen käytännössä
  • Kontaktointiprosessi − miten valmistautua, tavoitteellistaa ja johtaa kontaktointia?
  • Ensikontaktin ottaminen  kylmistä kontakteista lämpimiksi kohtaamisiksi
  • Prospektointi ja kontaktointi sosiaalisessa mediassa (LinkedIn, Twitter, Instagram)
  • Tehokkaita työkaluja, tekniikoita ja teknologioita parempaan prospektointiin
  • Asenteen merkitys myynnin haastavimmassa alalajissa

Valmentajat: Sani Leino ja Stina Dansie

Sani Leino on sosiaalisen liiketoiminnan sanansaattaja ja modernin myyntityön valmentaja. Sani tunnetaan yhtenä sosiaalisen myyntityön (Social Selling) pioneereista Suomessa, jolla on yli 13 vuoden kokemus erilaisista myynnin tehtävistä. Oman yrityksensä Social Company Oy:n  kautta hän on ollut valmentamassa tuhansia myyjiä ja asiantuntijoita sadoista eri yrityksistä. 
 
Vuonna 2016 Sani listattiin maailman sadan vaikutusvaltaisimman Social Selling -vaikuttajan joukkoon maailmassa. Tämän lisäksi hän on ainoana suomalaisena ollut mukana luomassa maailman ensimmäistä digitaalisen myynnin ammattilaistutkintoa (Professional Diploma in Digital & Social Selling) arvostetulle Digital Marketing Institutelle Irlantiin. Syksyllä 2020 Sanilta ilmestyi yhdessä Kert Kennerin kanssa kirjoitettu B2B-myyntiin keskittyvä #Myyntikirja, jonka tavoitteena on parantaa kotimaisten myyjien kyvykkyyttä modernissa myyntityössä. Hänet tunnetaan myös #Myyntipodi-podcastin toisena hostina.

Stina Dansie on asiantuntijabuukkaukseen erikoistuneen Good Call Oy:n toimitusjohtaja ja Myyntimentori, joka tunnetaan myös nimellä "The Cold Calling Queen". 

Stina on tehnyt yli 12 vuotta töitä myynnin parissa Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Lähdet varmasti koulutuksesta uusien ideoiden ja ajatusten ja käytännön oppien kanssa. Moni onkin sanonut Stinan energisen koulutuksen jälkeen, ettei malta odottaa pääsevänsä soittamaan kylmäpuheluita!

Jäsenillemme edullisempi koulutus

Pääset tähän huippukoulutukseen edulliseen jäsenetuhintaan! MMA:n jäsenenä maksat koulutuksesta vain 290 euroa (+ alv 24 %). Hinta muille 390 euroa (+ alv 24 %). Etkö ole jäsen? Liity nyt ja pääset mukaan tiennäyttäjien yhteisöön.

Ilmoittaudu viimeistään 26.9. 

Saat sähköpostiisi osallistumislinkin (Zoom) viimeistään 28.9.2022

Ilmoittautumisesi on aina sitova. Jos jätät perumatta osallistumisesi koulutukseen, veloitamme sinulta 30 euron maksun. Muistathan siis aina peruuttaa osallistumisesi esteen sattuessa!