Siirry sisältöön
School of Sales: State Of Sales Finland 2022 - missä mennään myynnissä, nyt ja tulevaisuudessa

School of Sales: State Of Sales Finland 2022 missä mennään myynnissä, nyt ja tulevaisuudessa

 

Torstai 25.8. klo 8.3012.00
Kinopalatsi (Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki) tai striimin kautta


Tätä on odotettu! School of Sales toteutti yhdessä Sani Leinon ja Jan Ropposen kanssa ensimmäisen merkittävän tutkimuksen kotimaisen myynnin saralla 2020-luvulla.

State of Sales 2022 -tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kotimaisen myynnin nykytilaa, keskeisimpiä haasteita ja tulevaisuuden näkymiä pandemian aikaisessa ja jälkeisessä maailmassa. Tutkimuksen löydösten avulla voimme nyt antaa sinulle käytännönläheisiä ja toimivia malleja siihen, miten pärjätä paremmin hybridiaikakauden myynnissä.

Aamupäivän aikana kuulet keskeisimmät tulokset ja saat käytännön vinkkejä siihen, miten varmistat oman ja tiimisi myynnillisen menestyksen, nyt ja tulevaisuudessa. Voisiko parempaa kickoffia myynnin syksyyn ollakaan?

Tilaisuuden agenda

8.30 Aamukahvit ja verkostoitumista

9.00 Tilaisuuden avaus

9.15 State of Sales 2022 -tutkimuksen päähuomiot

9.50 Paneelikeskustelu - Mitkä ovat myynnin kriittiset menestystekijät pandemian jälkeisessä myyntimaailmassa?

10.20 Tauko

10.45 Sateessa seisoskelijasta Sateentekijäksi = Keskivertomyyjän aika on ohi

Mitkä asiat erottavat (tutkitusti) parhaat myyjät tänään ja huomenna? − Jan Ropponen

11.15 Älykäs työskentely x Teknologia x Tunneäly = Myynnillinen menestys

Miten kuromme myyntiorganisaatioiden kyvykkyyskuilut käytännössä ja varmistamme korkean tuloksentekokyvyn tulevaisuudessa? − Sani Leino

11.45 Kolme keskeisintä avainhavaintoa kotimaiselle myyntikentälle

12.00 Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan ja oppimaan paikan päälle tai etänä!

Valmentajat Sani Leino ja Jan Ropponen

Sani Leino on sosiaalisen myynnin pioneeri, jota on tituleerattu myös Social Selling -teeman tuomisesta kotimaiseen myyntikeskusteluun. Hän on tehnyt sosiaalista myyntiä eri myyntitehtävissä yli 10 vuoden ajan ja auttanut satoja organisaatioita saamaan tuloksia sosiaalisesta mediasta. Lisäksi hän on valmentanut tuhansia myyjiä moderniin myyntiin. Hänet tunnetaan myös tietokirjailijana (#Myyntikirja ja Viiden tähden asiakaskokemus) ja #Myyntipodi-podcastin toisena hostina.

Jan Ropposen missiona on varmistaa, että suomalaiset yritykset ja myyntiorganisaatiot menestyvät globaalissa kilpailussa. Hän vauhdittaa tuloksia tuomalla yrityksille käyttöön parhaiden B2B-myyntiorganisaatioiden toimintamalleja ja työkaluja. Jan on auttanut lukuisia tunnettuja suomalaisia yrityksiä, kuten konepajayrityksiä, teleoperaattoreita sekä ohjelmisto- ja teknologiayhtiöitä saavuttamaan tavoitteensa nostamalla myyntiorganisaation suorituskykyä uudelle tasolle. Hän on kirjoittanut modernista myynnistä muun muassa Sales Habits of Winners, Revenue Growth Platform sekä Miljoonamyyjä-kirjat.

 

Ilmoittaudu viimeistään 22.8.

Voit valita, osallistutko koulutukseen etänä vai paikan päällä. Striimikoulutuksen hinta on vain 99 euroa (+ alv 24 %) ja osallistuminen paikan päällä maksaa vain 149 euroa (+ alv 24 %).

Saat sähköpostiisi kutsun ja osallistumislinkin (Zoom) viimeistään 23.8.2022

Ilmoittautumisesi on aina sitova. Jos jätät perumatta osallistumisesi koulutukseen, veloitamme sinulta 30 euron maksun. Muistathan siis aina peruuttaa osallistumisesi esteen sattuessa!