Ruoan kuluttajahinnat muutoksessa – millainen siivu jää eri toimijoille nyt?

Ruoan kuluttajahinnat muutoksessa – millainen siivu jää eri toimijoille nyt?

 

Kuinka paljon maitolitran, lihakilon ja ruokaleivän hinnasta päätyy tuottajan, teollisuuden, kaupan ja verottajan kukkaroon? Miten ketjun eri toimijoiden osuudet ovat muuttuneet viime vuosina ruoan kuluttajahintojen laskiessa?  

Olet lämpimästi tervetullut Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Pellervon taloustutkimus PTT:n tiedotustilaisuuteen kuulemaan ajankohtaista tutkimustietoa elintarvikkeiden hinnanmuodostuksesta ja kotimaisen ruokaketjun toimivuudesta.

 

Aika: ke 19.12. klo 9–11
Paikka: Hotelli Helka, Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki

 

Tilaisuus on valitettavasti jo täynnä, voit seurata sitä online tämän striimauslinkin kautta

 
Ohjelma:
Joulupuuro klo 8.30–9.15

klo 9.15–11.00
Avaus
Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luke

Kuinka paljon ruokaketjun eri osat saavat elintarvikkeiden kuluttajahinnasta?
Maatalousekonomisti Johannes Piipponen, PTT

Tilaisuuden lopuksi keskustelua ja mahdollisuus haastatteluihin.
Seuraa twitterissä @LukeFinland ja @PTTfi (#elintarvikeketju #kuluttajahinta #ruuanhinta)

Toimittajille ja sidosryhmille suunnattu tilaisuus liittyy Maatilatalouden kehittämisrahaston (MAKERA) rahoittamaan tutkimushankkeeseen ”Ruokamarkkinoiden muuttuvat rakenteet ja kilpailun toimivuus”. Siinä Luke, Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus ja PTT tutkivat laajasti suomalaisten elintarvikemarkkinoiden rakennetta, toimivuutta ja kilpailullisuutta.
 
Tervetuloa!
Luonnonvarakeskus (Luke)
Pellervon taloustutkimus PTT

 

Lisätietoja:
tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luke, puh. 029 532 6390, jyrki.niemi@luke.fi