Ravintola-anniskelun arvonlisäveron alentamisen vaikutukset talouteen

 

Ravintola-anniskelun arvonlisäveron alentamisen vaikutukset talouteen

 

Tervetuloa Luonnonvarakeskuksen (Luke) tiedotustilaisuuteen kuulemaan, mitkä ovat ravintola-anniskelun arvonlisäveron alentamisen taloudelliset vaikutukset ravintola-alaan ja Suomen kansantalouteen.

Suomessa anniskelun verotus on yksi EU:n kireimmistä. Nyt julkistettavassa selvityksessä kerrotaan anniskelun arvonlisäveron alentamisen vaikutukset hintoihin, myyntiin sekä valtion verokertymään. Jos arvolisäveroa alennettaisiin, mitkä olisivat kerrannaisvaikutukset talouteen ja työllisyyteen?

 
Aika: tiistai 13.11. klo 9–11.00
Paikka: Scandic Park, View 1, ylin kerros (Mannerheimintie 46, Helsinki)

Ohjelma:

Klo 8.45 tarjoillaan runsas aamiainen.

Ravintola-anniskelun arvonlisäverokannan alentamisen vaikutukset toimialalle ja kerrannaisvaikutukset kansantaloudelle
Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luonnonvarakeskus
Tutkija Marja Knuuttila, Luonnonvarakeskus

Kommenttipuheenvuorot
Kansanedustaja Jari Myllykoski (Vas)
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (Kok)
Toimitusjohtaja Timo Lappi, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

 

Tilaisuuden lopuksi keskustelua ja toimittajilla on mahdollisuus haastatella esiintyjiä.

Seuraa Twitterissä: @LukeFinland ja @wwwMaRafi #anniskelu #alv

Toimittajille ja sidosryhmille suunnattu tilaisuus liittyy Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:lle tehtyyn selvitykseenRavintola-anniskelun arvonlisäverokannan alentamisen vaikutukset ravintolatoimialalle sekä kerrannaisvaikutukset kansantaloudelle”.

 

Lisätietoja:
Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luke, puh. 029 532 6390, jyrki.niemi@luke.fi