Siirry sisältöön
Power BI:n peruskurssi

Power BI:n peruskurssi 

 Ke 27.3.2024 klo 14–16, Teams 
 

Kuvaus 

Power BI on Microsoftin kehittämä business intelligence työkalu, jonka avulla voi yhdistellä dataa erilaisista tietolähteistä sekä toteuttaa dynaamisia ja vuorovaikutteisia visualisointeja. YKAn Power BI:n peruskurssilla tutustutaan ohjelman toimintalogiikkaan, perusraporttien tekemiseen ja julkaisemiseen.  

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa Power BI -osaamista. Koulutus soveltuu parhaiten PC-käyttäjille, joiden koneella Power BI:n työpöytäversio. Lisätietoja kohdassa Käyttöjärjestelmävaatimukset. 
  

Koulutuksen jälkeen  

 • osaat hahmottaa, missä asioissa Power BI -ohjelmaa voi hyödyntää  

 • ymmärrät Power BI:n perusperiaatteet 

 • sinulla on valmiudet syventyä Power BI:n käyttöön oma-aloitteisesti.  
   

Sisältö

 • Power BI:n käyttöliittymä ja toimintalogiikka  

 • Datan tuomisen ja muokkaamisen perusteet (Power Query)  

 • DAX-funktioiden perusteet ja perusfunktiot  

 • Erilaiset tavat visualisoida dataa  

 • Suodattimien rakentaminen  

 • Dashboardin julkaiseminen verkkoon  

 

Käyttöjärjestelmävaatimukset

Koulutus soveltuu parhaiten PC-käyttäjille, joiden koneella Power BI:n työpöytäversio. Käy lataamassa ja asentamassa Power BI Desktop jo valmiiksi koneellesi. Ilmaisversiolla pääsee Power BI:ssä jo melko pitkälle ja tätä käytetään myös koulutuksessa. Koulutuksessa käytetään englanninkielistä versiota, jota suosittelemme kaikille. Voit ladata Power BI Desktopin tästä linkistä: https://powerbi.microsoft.com/en-us/downloads/ 

Power BI:n työpöytäversio ei ole saatavilla Macille. Macilla toimii Power BI:n verkkoversio, jota ei kuitenkaan käydä läpi tässä koulutuksessa. 

 

Aika 

Keskiviikkona 27.3.2024 klo 14–16 
 

Paikka 

Teams Live 

 

Kouluttaja 

Tomas Kukkonen, Excelkoulu. 

Tomas Kukkonen, valokuva.
 

Kenelle 

Maksuton verkkovalmennus YKAn jäsenille. Tarvitset YKAn jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista.  

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä verkkovalmennus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi

 

Ilmoittautumisaika

10.1.2024 klo 09:00 - 24.3.2024 klo 21:00. Ilmoittautuminen sivun yläreunasta tai tästä linkistä. Ei osallistujamäärärajoitusta. 
 

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi