Siirry sisältöön
Power BI DAX-funktiot 3 – aikaperusteinen laskenta

Power BI DAX-funktiot 3 – aikaperusteinen laskenta

Maanantai 4.9. klo 9.0010.30
Webinaari

Power BI on Microsoftin raportointiratkaisu. Se mahdollistaa tiedon noutamisen eri tietolähteistä, mallintamisen ja raporttien tuottamisen omalle koneelle asennetussa työpöytäsovelluksessa ja jakelun pilvipalvelun kautta raportteja tarvitseville. Power BI on mullistanut tavan tuottaa erilaisista tietolähteistä raportteja, joiden ulkoasu on tyrmäävä ja käytettävyys helpompaa kuin mikään.

Tule oppimaan, miten hyödynnät Power BI:n kalenteria ja aikatietofunktiota laskennassa!

Tavoite

Tässä koulutuksessa opit aikadimensiotaulun eli kalenterin luomisen sekä aikatietofunktioiden (time intelligence) hyödyntämisen laskennassa. Aikatietofunktioilla muun muassa verrataan tarkasteluhetkeä menneeseen tai tulevaan haarukoidaan sopivia aikavälejä laskentaan sekä lasketaan kumulatiivisia kertymiä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka hallitsevat Power BI:n perusasiat ja tuovat tietoa ulkoisista tietolähteistä.

Ohjelmaversio

Koulutuksessa käytämme uusinta Power BI Desktop -versiota.

Koulutuksen sisältö

  • aikadimensiotaulukon eli kalenterin luominen ja käyttöönotto
  • esimerkkejä aikaperusteisesta visualisoinnista
  • esimerkkejä time intelligence -funktioista

Kouluttaja: Eduhouse

Avainsanat: Power BI, Power BI Desktop, tiedon yhdistäminen, raportointi, DAX, visualisointi, funktio

Ilmoittaudu viimeistään 30.8.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille. Etkö ole jäsen? Liity nyt ja tule mukaan omiesi joukkoon!

Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.
 
Ilmoittautumisesi on aina sitova. Äkillisen esteen sattuessa muistathan perua osallistumisesi. Peruuttamattomista poissaoloista veloitamme sinulta 30 euron maksun.