Siirry sisältöön
Power BI DAX-funktiot 2 – koostefunktiot

Power BI DAX-funktiot 2 – koostefunktiot

Perjantai 1.9. klo 1112
Webinaari

Power BI on Microsoftin raportointiratkaisu. Se mahdollistaa tiedon noutamisen eri tietolähteistä, mallintamisen ja raporttien tuottamisen omalle koneelle asennetussa työpöytäsovelluksessa ja jakelun pilvipalvelun kautta raportteja tarvitseville. Power BI on mullistanut tavan tuottaa erilaisista tietolähteistä raportteja, joiden ulkoasu on tyrmäävä ja käytettävyys helpompaa kuin mikään. 

Osallistu tähän koulutukseemme ja opit, miten hyödynnät Power BI:n koostefunktioita DAX-laskennassa. 

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka hallitsevat Power BI:n perusasiat ja tuovat tietoa ulkoisista tietolähteistä.

Ohjelmaversio

Koulutuksessa käytämme uusinta Power BI Desktop -versiota.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käymme läpi:

  • esimerkkejä sarakkeen arvoja koostavista funktioista: muun muassa SUM, AVERAGE, COUNTROWS, MAX, MIN, COUNT ja DISTINCTCOUNT
  • esimerkkejä kaksivaiheisesta laskennasta, jossa ensin lasketaan arvot riveille ja lopuksi koostetaan rivien arvot: muun muassa SUMX, AVERAGEX, ja COUNTX 
  • rivi- ja suodatinkontekstin vaikutus laskentaan.

Kouluttaja: Eduhouse

Avainsanat: Power BI, Power BI Desktop, tiedon yhdistäminen, raportointi, DAX, data, mittari, taulukko, laskenta

Ilmoittaudu viimeistään 29.8.

Huomioithan, että tapahtumien osallistumislinkit ovat henkilökohtaisia. Koulutukset ovat ilmaisia vain MMA:n jäsenille. Etkö ole jäsen? Liity nyt ja tule mukaan omiesi joukkoon!

Webinaarista ei tehdä jälkikäteen katsottavissa olevaa tallennetta.
 
Ilmoittautumisesi on aina sitova. Äkillisen esteen sattuessa muistathan perua osallistumisesi. Peruuttamattomista poissaoloista veloitamme sinulta 30 euron maksun.