Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Polkuopinnot: Insinööri (AMK), sähkötekniikka, monimuotototeutus, 60 op

 
Polkuopinnot on tarkoitettu sähkötekniikan opiskelusta kiinnostuneille, joiden tavoitteena on insinöörin AMK -tutkinto. Sähköenergian tuotanto, jakelu ja käyttö ovat yhteiskunnan toimivuuden ja hyvinvoinnin edellytys. Uusia tapoja sähkön tuotannolle ja käytölle kehitetään jatkuvasti sekä teollisuuden että yksityistalouksien tarpeet huomioiden. Sähköalan insinöörin osaaminen näkyykin monella yhteiskunnan osa-alueella mm. sähköjärjestelmien ylläpidossa ja kehittämisessä.
 
Tavoitteet
Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa tutkinto-ohjelman opintoja vähintään 60 opintopistettä. Tämän jälkeen voi hakea joustavasti tutkinto-opinto oikeutta (ks. lisää) ja jatkaa opintoja samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijana.  Opiskelu vaatii sitoutumista tavoitteelliseen opiskeluun. 
 
Sisältö
Polkuopinnot, 60 op, koostuvat sähkötekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman ensimmäisen vuoden opinnoista. Opinnot suoritetaan tutkinto-opiskelijaryhmän mukana. Tutkinto-ohjelmaan, opetussuunnitelmaan ja opintojaksokuvauksiin voit tutustua  tästä linkistä.
 
Toteutus
Opinnot toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa luennot, itsenäinen ja verkkoympäristössä opiskelu, käytännön työ sekä kehittämistehtävät muodostavat kokonaisuuden. Monimuoto-opiskelussa korostuu työelämäkokemuksen merkitys ja opiskelu vaatii sitoutumista tavoitteisiin ja aikatauluihin. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä, joten  opiskelua aloittavalla on oltava oma kannettava tietokone. Etäopetusta kahtena arki-iltana/viikko ja lisäksi lähiopetusta yhtenä lauantaina kahden viikon välein. Kevään 2020 aikatalut/opetusajat tarkentuvat myöhemmin.
 
Opintomaksu
Vuosimaksu on 250 € ja se antaa 12 kuukauden avoimen amk:n opiskeluoikeuden. Lisäksi joissakin opintojaksoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston (ent. koulutusrahasto) aikuiskoulutustukea opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Sitovat ilmoittautumiset 2. - 8.12.2019. Polkuopiskelupaikat (5) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Opiskelupaikan saaneet saavat sähköpostiinsa vahvistusviestin, joka sisältää myös maksulinkin.  Maksu toimii opiskelupaikan vahvistuksena. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Voit kuitenkin käyttää sen muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.
 
Lisätietoja
Sari Turpeinen, sari.turpeinen(at)savonia.fi, puh. 044 785 5621 tai avoinamk(at)savonia.fi
Sisällön ja toteutuksen osalta opinto-ohjaaja Juhani Rouvali, juhani.rouvali(at)savonia.fi tai Sami Lahti, sami.lahti(at)savonia.fi
 
MIkäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!