Siirry sisältöön
Palvelumuotoilun perusteet

Palvelumuotoilun perusteet 

10.9.2024 klo 15–16, Zoom
 

Kuvaus 

Palvelumuotoilu tuo ihmisen näkökulman palveluiden suunnitteluun. Sen avulla voidaan parantaa asiakaslähtöisyyttä, ratkaista monimutkaisia ongelmia, osallistaa erilaisia sidosryhmiä, mahdollistaa joustava mukautuminen muutoksiin sekä lisätä palveluiden vaikuttavuutta ja innovatiivisuutta. Palvelumuotoiluosaaminen onkin tulevaisuuden osaamistarve, mikä on ilmennyt myös kansallisissa ennakointituloksissa (mm. OEF 2024). Palvelumuotoilun perusteiden tunteminen on hyödyllistä kaikille yhteiskuntaosaajille – työskentelit sitten millä kentällä tahansa. 

Palvelumuotoilun perusteet –webinaari on tiivis johdanto palvelumuotoiluajatteluun ja sen menetelmiin. Webinaarissa kuulet case-esimerkkejä ykalaisten toimintakentiltä. 

Koulutuksen jälkeen

  • osaat hahmottaa Design-ajattelun ja palvelumuotoiluprosessin pääpiirteet

  • olet tutustunut muutamiin palvelumuotoilun menetelmiin ja työkaluihin

  • osaat vältää suurimmat sudenkuopat ja kompastuskivet palvelumuotoiluprosessin suunnittelussa.

  • sinulla on paremmat valmiudet  hyödyntää muotoiluajattelua ja palvelumuotoilua omassa työssäsi.

 

Webinaari tallennetaan. Tallenne on katsottavissa 3 kk:n ajan. 

 

Aika 

Tiistaina 10.9. klo 15–16.  

 
Paikka 

Zoom meetings 

 

Kouluttaja 

Saara Saarinen

Saara Saarinen on luovan työn, yhteiskehittämisen ja konseptoinnin ammattilainen sekä oppimiskokemuksen suunnittelija. Hänellä on pitkä kokemus erilaisten yhteiskehittämis- ja muotoiluprojektien vetämisestä sekä muotoilumenetelmien hyödyntämisestä erityisesti julkisella sektorilla. Saarinen on koulutukseltaan Taiteen maisteri, ammatillinen opettaja ja Medianomi (AMK). Hän on työskennellyt mainostoimistoissa, korkeakouluissa, valtionhallinnossa ja työskentelee tällä hetkellä Sitrassa johtavana asiantuntijana. Juuri nyt häntä kiinnostaa erityisesti muotoilun yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja luovuuden merkitys työelämätaitona. 
 

Kenelle 

Koulutus on maksuton kaikille YKAn jäsenille. Tarvitset jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista. 

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 10.9. klo 15:00. Voit ilmoittautua sivun yläreunasta tai tästä linkistä. 

 

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi