Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Palkkahallinto, verkkototeutus, 5 op

 
Opintojakso sopii henkilöille, jotka tarvitsevat perustietoa, haluavat päivittää ja laajentaa osaamistaan palkkahallinnosta, erityisesti palkanlaskentaan liittyvistä toiminnoista ja säädoksistä sekä henkilöille, jotka suunnittelevat jatko-opiskelua ammattikorkeakoulussa. Opintojakson suorittaminen antaa valmiuksia toimia palkanlaskennan työtehtävissä.
 
Sisältö
- Palkkauksen perusteet
- Palkkahallinnon normisto
- Palkan verotus
- Palkasta tehtävät muut vähennykset
- Veronalaiset luontoisedut
- Verovapaat henkilökuntaetuudet
- Vuosiloma ja vuosilomapalkka
- Työaika
- Matkustuskustannusten korvaukset
- Työnantajan maksut ja tilitykset
- Palkkakirjanpito- ja raportointi
- Henkilöstökustannukset yrityksen kustannuksina
 
Opintojakso kuuluu Savonian liiketalouden sekä matkailu- ja ravisemisalan tutkinto-ohjelmien vapaavalinnaisiin opintoihin. Opintojakson tarkempi kuvaus ja suoritustavat löytyvät tästä.
 
Toteutus
100% verkko-opiskelua Moodle -oppimisympäristössä, joten opiskelijalla täytyy olla käytettävissä internet-yhteydellä oleva tietokone.
 
Toteutus alkaa 7.9.2020 ja päättyy 31.5.2020. Opiskeluaineistona käytetään sähköisiä aineistoja, joista on tiedot Moodlessa. Opintojakson ensimmäinen sähköinen tenttimahdollisuus on 15.12.2020. Keväällä 2021 järjestetään kolme tenttimahdollisuutta, joista ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa.
 
Ilmoittautuminen ja opintomaksut 
  • Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2021. Opiskelu on maksutonta. Ilmoittautumislomake on tämän sivun toisella välilehdellä.
  • Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
1.8.2021 jälkeen ilmoittautuvat: sinun tulee vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Saat maksuohjeet sähköpostiisi. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Opintopistekohtaista maksua ei palauteta, opintoaikaperusteisen maksun (kausi- tai vuosimaksu) voit kuitenkin käyttää muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.
 
Avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 €/opintopiste) tai opiskeluaikaperusteinen: kausimaksu (6 kk) 125 € tai vuosimaksu (12 kk) 250 €. Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Kausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen tietyn ajan sisällä.Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Opiskelujen aikaiset tuet
Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston (ent. koulutusrahaston) aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.vät.
 
Lisätiedot
Sisällön ja toteutuksen osalta:
Kaisa Hämäläinen, kaisa.hamalainen(at)savonia.fi 
Ilmoittautumiseen ym. liittyvissä asioissa: avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!