Siirry sisältöön
Onko minunkin pakko verkostoitua? Verkosto-osaaminen työelämätaitona

Onko minunkin pakko verkostoitua? Verkosto-osaaminen työelämätaitona 

Ti 19.3.2024 klo 14–16, Zoom

Kuvaus 

Verkosto-osaaminen on työelämätaito, jota voi hyödyntää sekä työssä että työn haussa. Yhä useammalla yhteiskuntaosaajalla verkostoimainen työtapa on jo nyt arkea. Verkostoituminen alkaa olla yhä enemmän työn tekemisen suoranainen ehto, koska vain harvoin yksittäinen toimija tai organisaatio pystyy yksin ratkaisemaan nykyajalle tyypillisiä monitahoisia haasteita. Mikä on verkosto-osaamisen merkitys nyt ja tulevaisuudessa?  

Jo asiantuntijatehtävien rekrytoinneissa peräänkuulutetaan usein hyviä verkostoja ja verkostoitumistaitoja. Seminaarin toisessa puheenvuorossa keskustellaan siitä, mitä hyvillä verkostoitumistaidoilla oikein tarkoitetaan ja miten niitä voi esim. työnhaussa hyödyntää. Lopussa keskustellaan yhdessä yhteiskuntaosaajien roolista verkostojen hyödyntäjinä ja kehittäjinä. Seminaarissa alustajina KTT Timo Järvensivu, uravalmentaja Anu Kaasalainen ja YKAn strategiajohtaja Maria Teikari.  

Ohjelma 

14.00 Alkusanat, Maria Teikari, YKA 

14.10 Mikä verkosto-osaamisen merkitys 2024 työelämässä ja mihin suuntaan ollaan mahdollisesti menossa? Alustajana KTT Timo Järvensivu. 

15.00 Tauko 

15.05 Mitä hyvillä verkostoitumistaidoilla oikein tarkoitetaan ja miten niitä voi esim. työnhaussa hyödyntää? Anu Kaasalainen, Työvalmennus Futuuri.  

15.30 Mikä voisi olla yhteiskuntaosaajien rooli osana verkostoja ja verkostojen luojina? Keskustelua johtaa YKAn strategiajohtaja Maria Teikari.  

16.00 Tilaisuus päättyy 
 

Ajankohta 

Tiistai 19.3.2024 klo 14–16 

 

Alustajat 

Timo Järvensivu (KTT) on verkostotyön, verkostojen johtamisen ja dialogisuuden tutkija, kehittäjä ja kouluttaja. Järvensivu on toiminut tutkijana ja opettajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Nykyisin Timo on päätoiminen yrittäjä ja konsultoi ja kouluttaa erityisesti julkisen alan ja järjestösektorin verkostotoimijoita. 

Timo Järvensivu, valokuva.

Anu Kaasalainen on uravalmentaja Työvalmennus Futuurista. Anu on yksiöiden ja yhteisöjen kehittämiseen keskittyvä yhteisöpedagogi (yamk) ja ratkaisukeskeinen valmentaja, joka auttaa työkseen ykalaisia tunnistamaan ja kehittämään omia verkostojaan.  

Anu Kaasalainen, valokuva.

Tilaisuudessa keskustelua johtaa YKAn strategiajohtaja HM Maria Teikari. 

Maria Teikari, valokuva.

 

Kenelle 

Maksuton verkkovalmennus YKAn jäsenille. Tarvitset YKAn jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista.  

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä verkkovalmennus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi
 

Ilmoittautumisaika

10.1.2024 löp 09:00  - 18.3.2024 klo 21:00. Ilmoittautuminen sivun yläreunasta tai tästä linkistä. 

  

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi