Siirry sisältöön
TAPAHTUMAN LISÄTIEDOT

Monimetsä: Laatuloikka luonnonhoitoon -lenkki, Lappeenranta

Aika: 19.9.2023 klo 17:00 - 19.9.2023 klo 19:30
Paikka: Lappeenranta, Mikkelintie 421, 53830 Lappeenranta
Ilmoittautuminen päättyy: 15.9.2023 klo 15:00
 
Metsänomistaja, tiedätkö, miten voit ylläpitää ja lisätä luonnon monimuotoisuutta metsässäsi? Laatuloikka Luonnonhoitoon lenkeillä pääset tutustumaan talousmetsien luonnonhoidon keinoihin ja mahdollisuuksiin. Maastokohteilla esitellään käytännönläheisesti luonnonhoidon huomioon ottamista metsän eri kehitysvaiheissa ja metsänkäsittelyissä.  
 
Metsänomistajana voit ottaa metsässäsi monimuotoisuuden turvaamisen ja vesiensuojelun huomioon monin eri tavoin. Ympäri Suomea järjestettävillä Laatuloikka luonnonhoitoon - lenkeillä metsänomistajilla on mahdollisuus saada tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä metsän- ja luonnonhoitoon. Kevään ja syksyn 2023 aikana ympäri Suomea järjestettävillä Laatuloikka luonnonhoitoon - lenkeillä metsänomistajilla on mahdollisuus saada tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä metsän- ja luonnonhoitoon. Esittelemme pari tuntia kestävillä maastolenkeillä talousmetsien luonnonhoidon kustannustehokkaita keinoja ja toimintatapoja puuntuotannon rinnalla. Lenkit toteutetaan rauhallisesti kävellen ja keskustellen.  
 
Lappeenrannan lenkki tiistaina 19.9.2023 klo 17.00 - 19.30
Lenkille lähdetään osoitteesta: Mikkelintie 421, Lappeenranta, tarkemmin Iitiän tanssilavan parkkipaikka-alueelta. Kokoontuminen klo 17.00 mennessä, jonka jälkeen jalkaudutaan heti maastoon. Kävelyä maastossa noin kilometri. Vedenpitävät jalkineet mukaan ja muutenkin sään mukainen varustus! Mukana lenkillä mahdollisesti myös maanomistajan edustaja.
 
Lenkillä käsiteltäviä ja maastossa nähtäviä asioita ovat mm.:
  • Säästöpuut
  • Metsänuudistaminen, taimikon varhaishoito, taimikonhoito ja luonnonhoidon huomioiminen näissä
  • Kunnostusojitus ja vesiensuojelu
  • Luontokohteet
  • Riistatiheiköt
Lenkit ovat osa Monimetsä-hanketta, jota toteuttavat Suomen metsäkeskus ja Tapio yhdessä Metsäteollisuus ry:n, MTK ry:n ja Koneyrittäjät ry:n kanssa. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Tutustu Laatuloikka luonnonhoitoon -lenkit syksyllä 2023 -esitteeseen tästä.
 
Tervetuloa kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan!  

Hinta


Tilaisuus on maksuton
 

Lisätietoja Lappeenrannan lenkistä: 


Jussi Kemppainen
metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja
puh. 050 563 1870
jussi.kemppainen(a)metsakeskus.fi
 

Monimetsä-hankkeesta: 


Päivi Mäki
Monimetsä-hankkeen projektipäällikkö  
puh. 050 516 0743
paivi.maki(a)metsakeskus.fi