Siirry sisältöön
MPF2023 -webinaari: Kestävyysmurroksen edelläkävijät

MPF2023-webinaari: Kestävyysmurroksen edelläkävijät

11.10.2023 klo 17–18:15, verkko
 
Ekokriisistä puhuttaessa pinnalla on monenlaisia narratiiveja. Julkisuudessa puhutaan paljon toisaalta teknologian mahdollisuuksista ja kestävästä vihreästä siirtymästä. Toisaalta puheissa kuuluu katastrofin ainekset ja jopa lamauttavan huonot uutiset maapallon tilasta. Näiden narratiivien ristipaineessa yhteiskuntien pitäisi kuitenkin toimia, ihmisten tehdä töitä ja löytää keinoja sopeutua kriittisesti muuttuvaan elinympäristöömme. Maailmanparannusforumin toisella valmennuskerralla teemana on kestävyysmurroksen kanssa työskentelevät edelläkävijät, ”suuren murroksen” eteen työskentely sekä hyvinvoinnin rakentaminen antroposeenin aikana. Valmennuskerran alustajana toimii yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkija Eeva Houtbeckers. 
 
Eeva Houtbeckers on yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkija, Untame-kollektiivin toinen perustaja ja uuden tieteellisen aikakauslehden Degrowthin toimituskunnan perustajajäsen. Hän toimii erikoistutkijana Turun yliopistolla Postfossiilinen työ -hankkeessa, Vuonna 2016 hän väitteli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta yhteiskunnallisten mikroyrittäjien työstä. Vuosina 2017–2022 hän toimi tutkijatohtorina Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksella säätiörahoituksella. Tutkimus käsitteli etnografisesti työtä ja toimeentuloa kasvutalouden jälkeen Suomessa.  
 
Kestävyysmurroksen edelläkävijät -webinaari 11.10.2023 on osa Maailmanparannusforum 2023 -valmennusohjelmaa. Voit ilmoittautua mukaan tähän yksittäiseen webinaariin tältä sivulta. Lisätietoja koko valmennusohjelmasta löydä täältä
 

Aika

Keskiviikkona 11.10.2023 klo 17–18.15.
Huom! Aikataulu on suuntaa antava. Koko valmennuskerran kesto on klo 17–20. Vain webinaariin ilmoittautuneet voivat halutessaan osallistua myös webinaarin jälkeen järjestettäviin pienryhmäkeskusteluihin. 

 

Paikka

Zoom 

 

Kenelle 

Avoin ja maksuton kaikille YKAn jäsenille. Tarvitset jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYka-verkkoasioinnista.  

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä valmennuskokonaisuus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi! 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan 4.10.2023 klo 21:00 mennessä. Ilmoittautuminen sivun yläreunasta tai tästä linkistä
Huom! Em. linkin kautta ilmoittaudutaan vain yksittäiseen webinaariin. Jos haluat suorittaa koko valmennusohjelman, lisätietoja ja ilmoittautumiset (23.8.2023 klo 21 mennessä) löytyvät täältä
 

Mikä on Maailmanparannusforum?

Maailmanparannusforum on valmennusohjelma, josta saat työkaluja aikamme kinkkisten ongelmien ratkomiseen. Maailmanparannusforum on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa rooliaan sen kehittämisessä. YKA on järjestänyt Maailmanparannusforumia vuodesta 2020 yhteistyössä Tekniikan akateemiset ry:n kanssa. 
 

Lisätietoja

Meri Tennilä
Osaamispalvelujen asiantuntija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, YKA
koulutukset@yka.fi