Siirry sisältöön
Maailmanparannusforum 2023

Maailmanparannusforum 2023 

Mikä on Maailmanparannusforum?

Maailmanparannusforum on valmennusohjelma, josta saat työkaluja aikamme kinkkisten ongelmien ratkomiseen. Maailmanparannusforum on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa rooliaan sen kehittämisessä. 

YKA on järjestänyt Maailmanparannusforumia vuodesta 2020 yhteistyössä Tekniikan akateemiset ry:n kanssa. Näin valmennuskonsepti tuo yhteen yhteiskunta-alan ja teknologian asiantuntijat ajankohtaisten yhteiskunnallisten teemojen ympärille merkityksellisemmän työelämän luomiseksi.

Valmennusohjelmaan otetaan mukaan enintään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta. Valmennus on hybridimuotoinen. (Huom! MPF 2023 tarjoaa mahdollisuuden myös kevytosallistumiseen. Lisätietoja sivun lopussa.)

Vuoden 2023 teema: Tulevaisuuden hyvä työelämä

Kivet tasapainottelee päällekkäin, valokuva.Vuoden 2023 Maailmanparannusforumissa tutustumme näkökulmiin, miten yhteiskuntaa tulisi kehittää, jotta työelämä olisi nykyistä parempaa ja tukisi samalla kestävää kehitystä. 

Ensimmäisellä valmennuskerralla pohdimme ekologista jälleenrakennusta talouden näkökulmasta, toisella valmennuskerralla kestävyysmurroksen edelläkävijöitä ja hyvinvoinnin edistämistä ja kolmannella valmennuskerralla työyhteisöjen kehittämistä yhdenvertaisuuden ja vallankäytön näkökulmista. Neljännellä valmennuskerralla nivomme valmennuksen kokonaisuutta yhteen ja tarjoamme työkaluja oman uran kehittämiseksi omien arvojen mukaiseen suuntaan. Puhujina taas alan huippunimet, kuten ekonomisti Jussi Ahokas (BIOS), ympäristötutkija Eeva Houtbeckers ja inklusiivisuuden asiantuntija Susi Nousiainen. Tarkempi valmennuskertakohtainen ohjelma ja puhujien esittely löytyvät omilta alalehdiltään. 

Mitä edellyttää osallistujilta?

Koko valmennusohjelman suorittaminen edellyttää 

  1. osallistumisen neljään valmennuskertaan sekä
  2. osallistumisen valmennuskertojen välissä tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn. 

Valmennuskerroilla kuullaan asiantuntija-alustuksia ja laajennetaan käsitystä käsillä olevasta aiheesta mm. ryhmäkeskustelujen avulla. Jokaisen valmennuskerran kesto on 3h. 

Valmennuskertojen välissä osallistujat tekevät pienryhmissä kotitehtäviä, jotka laajentavat näkökulmaa käsiteltävään teemaan. Pienryhmien työskentelyn hedelmiä esitellään viimeisellä valmennuskerralla. Pienryhmätyöskentelyyn kannattaa teemaa kohden varata 2–4h. 

Valmennusohjelmaan osallistuvilta edellytetään osallistumista valmennuskertoihin sekä niiden välillä tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn. Kokonaisuuden suorittaneille myönnetään Maailmanparannusforumin oma sähköinen osaamismerkki. 

Aika

Neljä valmennuskertaa:
  • ke 6.9.2023 klo 17–20, Ekologinen jälleenrakennus ja talous
  • ke 11.10.2023 klo 17–20, Kestävyysmurroksen edelläkävijät
  • to 9.11.2023 klo 17–20, Valta, rakenteet ja yhdenvertaisempi työelämä
  • to 7.12.2023 klo 17–20, Kestävän ja vastuullisen uran rakentaminen
Pienryhmätyöskentelyn ajankohdat ryhmät sopivat keskenään. 

Paikka

Tekniikan akateemiset (TEK), Ratavartijankatu 2 A, 00520 Helsinki. 
Valmennuskokonaisuudessa on myös etäosallistumismahdollisuus. 

Hae mukaan 23.8.2023 mennessä!

Valmennusohjelmaan otetaan mukaan enintään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta. Hae mukaan Maailmanparannusforum 2023 -valmennusohjelmaan 23.8.2023 klo 21 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan 25.8.2023 mennessä. Hakulomake löytyy sivun yläreunasta tai tästä linkistä. 
 

Vinkki! Vuonna 2023 tarjolla myös mahdollisuus kevytosallistumiseen

Mikäli haluat valmennuksesta kaiken hyödyn irti, suosittelemme osallistumaan koko valmennusohjelman kokonaisuuteen. Mikäli Maailmanparannusforumin teemat kiinnostavat mutta sinulle ei ole mahdollista osallistua koko valmennuskokonaisuuteen, voi kolmeen ensimmäiseen valmennuskertaan osallistua myös yksitellen. Tämä ns. kevytosallistuminen on mahdollista vain etänä. Ilmoittautumiset yksittäisiin valmennuskertoihin käynnistyvät 13.6.2023. 

 

Lisätietoja

Meri Tennilä
Osaamispalvelujen asiantuntija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, YKA
koulutukset@yka.fi