Ohjelma

Ruoka-Areena / Luke Circles Helsinki
Kulttuuritehdas Korjaamon Vaunusali, keskiviikko 2.10.

Luonnonvarakeskuksen järjestämä Ruoka-Areena on osa koko vuoden 2019 jatkuvaa Luke Circles – tapahtumasarjaa. Sarjan viimeinen tapahtuma osaltaan kokoaa yhteen edellisten tapahtumien antia. Helsingissä pidettävä Ruoka-Areena pureutuu erityisesti ruokajärjestelmää koskeviin kiinnostaviin ja ajankohtaisiin aiheisiin, myös biokiertotalouden näkökulmasta. Tervetuloa keskustelemaan Suomen ruokajärjestelmän tulevaisuudesta!

Ohjelma:

08.00 Aamukahvit 
Mahdollisuus tutustua esittelypisteisiin sekä etukäteen sovitut tapaamiset

09.00 Päivän avaus 
Tilaisuuden juontaja Markus Liimatainen

09.05 Puheenvuoro 
Pääjohtaja Johanna Buchert, Luke 

09.15 Kestävän ruoantuotannon haasteet ja mahdollisuudet  
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, MMM

09.45 Tulevaisuuden raaka-aineet, tuotteet ja kuluttajat

Kuluttajan odotukset ruokaketjulta
Erikoistutkija Terhi Latvala, Luke

Prosessoinnin monet kasvot
Tutkija, tutkimuspäällikkö Sari Mäkinen, Luke

Uusien tuotteiden menestystekijät
Johtava tutkija Anne Pihlanto, Luke

10.20 Kommenttipuheenvuoro
Co-founder and board member Reetta Kivelä, Gold&Green Foods Ltd

10.30 Ilmastoviisas maatalous - miten vastaa kuluttajien ja yhteiskunnan odotuksiin

Ilmastoviisaus vaatii hiilivarastoista huolehtimista
Tutkimusprofessori Kristiina Regina, Luke

Kotimaisen nautakarjatalouden synnit ja synninpäästöt?
Johtava tutkija Perttu Virkajärvi, Luke

Voiko tehokas kasvintuotanto olla kestävää?
Tutkimusprofessori Pirjo Peltonen-Sainio, Luke

11.15 Kommenttipuheenvuoro
Tutkijatohtori Galina Kallio, Aalto-yliopisto sekä Kaupunkilaisten oma pelto -osuuskunnan hallituksen jäsen

11.30 LOUNAS
Esittelypisteisiin tutustuminen

12.30 Ruokavalioiden ja -tuotteiden ilmastovaikutukset sekä ruokahävikin hallinta

Ruokavaliot ja niiden ilmastovaikutukset - onko yhtä oikeaa tapaa syödä?
Erikoistutkija Merja Saarinen, Luke

Ympäristökestävyys - monen tekijän summa
Erikoistutkija, Senior Customer Manager Juha-Matti Katajajuuri, Luke

13.00 Debatti – useita näkökulmia aiheeseen
Innovations Manager, R&D, Innovations and Sustainability Research, Virpi Jonson, Valio
Tutkimus- ja kehitysjohtaja, Anu Saranpää, Atria Suomi Oy

13.30 Näkökulmia ruokajärjestelmään - kannattavuus – kilpailukyky – kestävyys

Suomalaisen ruokatalouden kehitystrendit
Tutkimusprofessori, tutkimuspäällikkö Jyrki Niemi, Luke

Voiko Suomen elintarvikeketju olla kilpailukykyinen?
Erikoistutkija Csaba Jansik, Luke

Miten päästään kestävämpään ruokajärjestelmään - politiikkaohjauksen rooli?
Tutkimusprofessori Heikki Lehtonen, Luke

14.15 Kommenttipuheenvuoro
Tulevaisuusorientoitunut uudistaja, vuorineuvos, työelämäprofessori, Reijo Karhinen

14.30 KAHVI
Esittelypisteisiin tutustumista

15.00 Globaaleja tulevaisuuden näkymiä ruokajärjestelmään

Kestäviä ratkaisuja urbaaniin tuotantoon
Tutkimusprofessori Saila Karhu, Luke

Maatalouden symbioosit - ruokajärjestelmät remonttiin
Tutkija Elina Virkkunen, Luke

Ruokajärjestelmä 2050 - minkä on muututtava tiellä kohti kestävyyttä?
Kehittämispäällikkö, dosentti Johanna Kohl, Luke

15.30 Terveiset ensimmäisestä Ruoka Akatemiasta
Varatoimitusjohtaja Anna-Maija Kirkkari, TTS

15.35 Yhdessä eteenpäin! 
Pääjohtaja Johanna Buchert, Luke

15.45 Etukäteen sovitut tapaamiset jatkuvat, esittelypisteet avoinna ja verkostoituminen jatkuu

16.30 Tilaisuus päättyy

 

Tapahtuma täyttyi ennätysnopeasti, mutta livestriimin avulla pääset seuraamaan tapahtumaa etänä!

Ilmoittaudu livestriimiin tästä.

 

Tapahtuma on toistaiseksi täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Ilmoitamme vapautuvista paikoista sähköpostitse jonotuslistalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu jonotuslistalle tästä.

 
Oikeus muutoksiin pidetään. Ilmoittautuneet saavat ennen tilaisuutta mahdollisuuden varata lyhyitä tapaamisia asiantuntijoidemme kanssa.