Liiketoimintaa villiyrteistä ja luonnontuotteista Hämeessä -seminaari
Liiketoimintaa villiyrteistä ja luonnontuotteista Hämeessä -seminaari Jokioissa 30.5.2017

Suomen luonto tuottaa runsaasti monipuolisia raaka-aineita, jotka tarjoavat erilaisia hyvinvointihyötyjä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Kanta-Hämeessä villiruokaan liittyvä liiketoiminta on vielä pienimuotoista, mutta perustat villiruokabisnekselle ovat kunnossa.

Tervetuloa seminaariin kuulemaan ajankohtaista tietoa muun muassa siitä, miten villiyrtit ja luonnontuotteet saadaan nostettua paremmin esille. Tilaisuuden järjestää Hämeen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Koulutuskeskus Salpauksen InnoRuoka -hanke, joka on osa Kasvua Hämeessä hankekokonaisuutta.

 

Aika: Tiistaina 30.5.2017, klo 9–12:30

Paikka: Luke, Alimentum talo, 3. krs Festivo, Myllytie1 31600 Jokioinen (kartalla)

 

Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
9:00 Tervetuloa asiakaspäällikkö, tutkija Erkki Vasara, Luke

9:15

Kokemuksia villiyrttien mahdollisuuksista ja haasteista pienen yrittäjän näkökulmasta Tarja Jaakkola, Vihreät Tassut
9:30 Suokas -projektin esittely tutkija Marika Laurila, Luke (etäyhteys)
10:00 Villiyrttien ja luonnontuotteiden markkinointimahdollisuudet erikoistutkija Eila Järvenpää, Luke
10:30 Finelin koostumustietojen ajantasaistaminen, mm. villiyrttien osalta Tuomo Tupasela, Luke
10:45 Villiyrttien mikrobeista tutkija Maarit Mäki, Luke
11:15 Luonnontuotteiden talteenoton ja myynnin edistäminen Etelä-Suomen alueella Kaisa Tolonen
11:45
Yrttivillitys Eeva Suojanen, YrttiVillitys Osk.
12:00 Keskustelua
12:30 Seminaari päättyy

Omakustanteinen lounas Ravintola Ometassa klo 12:30–13:15, jonka jälkeen seminaarin osallistujilla on mahdollisuus tutustua Luken tuotekehityshalliin.

Ilmoittautuminen viimeistään 28.5. yläreunan linkistä "Ilmoittaudu tapahtumaan".